Trei furturi, elucidate de poliţişti într-o zi

349

Poliţiştii gorjeni au avut duminică o zi plină. Încă de la primele ore ale dimineţii, aceştia au fost sesizaţi cu privire la comiterea mai multor furturi. Fie că a fost vorba despre sustragerea unui telefon mobil, ale unor cabluri sau telefoane mobile, poliţiştii au descoperit autorii faptelor.

Duminică după-amiaza, la ora 15:45, la Postul de Poliţie Godineşti s-a prezentat un localnic de 45 de ani, care a sesizat faptul că în perioada 11 – 15 iulie, persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei sale, iar de aici au sustras mai multe bucăţi de fier vechi (profile în U, ţevi), precum şi un aparat de sudură, valoarea bunurilor fiind estimată la suma de 2.500 lei. Poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului. Urmare a investigaţiilor efectuate cu operativitate, poliţiştii Postului de Poliţie Godineşti au identificat suspecţii furtului. Cei doi suspecţi, doi tineri de 22 respectiv 23 de ani, ambii din comuna Godineşti au predat bunurile sustrase, acestea fiind restituite părţii vătămate. În cauză a fost întocmit dosar penal, cei doi suspecţi fiind cercetaţi în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

124 metri de cablu, furaţi dintr-o reţea

Tot duminică, poliţiştii Poliţiei Oraşului Turceni au identificat în apropierea locuinţei unui bărbat de 36 ani, din localitate, mai multe bucăţi de cablu electric de forţă, din aluminiu, în lungime totală de 124 metri liniari. Efectuând verificări pentru a stabili provenienţa cablului, poliţiştii au stabilit că acesta a fost sustras în urmă cu aproximativ patru luni de către doi tineri de 28 ani, din comuna Plopşoru, dintr-o reţea electrică dezafectată, situată la groapa de cenuşă din punctul „Valea Ceplea”. Întreaga cantitate de cablu a fost ridicată şi restituită unităţii păgubite, care urmează a comunica valoarea prejudiciului creat. Cercetările continuă, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În aceiaşi zi, la orele 06:03, poliţiştii Poliţiei Municipiului Motru au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către un tânăr de 24 ani, din localitate, despre faptul că fiind într-un imobil de pe strada Calea Tismanei, persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil, pe care îl avea pe holul imobilului. La faţa locului s-a deplasat o patrulă mixtă poliţist-jandarm, care, urmare a investigaţiilor efectuate, a stabilit că suspect de comiterea faptei este un bărbat de 30 ani, din localitate, vecin de palier cu partea vătămată. Telefonul mobil, evaluat la suma de 600 lei, a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Suspectul este cercetat de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here