Două zile incendiare, pentru pompierii gorjeni

341

Pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică, pompierii gorjeni au intervenit pentru stingerea a trei incendii, izbucnite în judeţul Gorj. Cauzele acestora au fost diferite, de la o ţigară aruncată întâmplător, la incendiu provocat intenţionat.

Două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie numărul 2 Novaci, încadrate cu opt subofiţeri au intervenit duminică, la ora 19.44, în oraşul Novaci, sat Hirişeşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, proprietatea lui Alexandru B. Intervenţia rapidă a pompierilor militari a făcut ca incendiul să nu se extindă şi la casa de locuit aflată în vecinătate. Au ars acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de circa 150 metri pătraţi şi aproximativ 2500 kg plante furajere. Cauza probabilă a incendiului este efectul termic al curentului electric degajat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Nu au existat victime în rândul animalelor. Intervenţia a durat aproximativ două ore şi 40 minute.

Autoturism, incendiat din cauza unei ţigări

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Motru a intervenit sâmbătă, la ora 01.21, în comuna Slivileşti, sat Miculeşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism de provenienţă străină, proprietatea lui Juan Martinez G.. Autoturismul fusese implicat într-un accident rutier, fiind găsit avariat şi nepăzit pe marginea drumului. Au ars elementele combustibile ale autoturismului în proporţie de 80%. Cauza probabilă a incendiului este efectul termic degajat de o ţigară aruncată la întâmplare. Intervenţia a durat aproximativ 20 minute. Şi pompierii târgujieni au avut de lucru duminică seara. Astfel, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu a intervenit în comuna Bălăneşti, sat Glodeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o claie cu fân, proprietatea lui Petre A. Au ars aproximativ 1.500 kg plante furajere. Cauza probabilă a incendiului este flacăra – folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Intervenţia a fost una destul de dificilă şi a durat aproximativ trei ore.

AC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here