Cinci accidente, într-o singură zi

396

foto accident dacia 002Poliţiştii gorjeni au avut mult de furcă duminică. Într-o singură zi, au fost înregistrate cinci accidente rutiere, soldate cu victime. Printre victimele evenimentelor rutiere petrecute duminică, se află şi un minor de 17 ani. Fie că au fost vinovaţi sau nu de producerea accidentelor, victimele au fost transportate la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Duminică, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată de către un participant la trafic, despre faptul că pe DN 67 D, pe raza comunei Leleşti, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Biroului Rutier Municipal. Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit că un tânăr de 22 de ani, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, s-a urcat la volanul unui autoturism. Acesta a intrat în depăşirea unui autoturism Dacia, moment în care, din cauza neatenţiei, a acroşat maşina respectivă, care era condusă de un bărbat de 55 de ani, din Tismana. În urma impactului, conducătorul auto de la volanul Daciei nu a mai putut face nicio manevră şi a intrat în coliziune cu un al treilea autoturism aflat în circulaţie, autovehicul de teren, condus regulamentar de către un bărbat de 46 ani, din oraşul Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. Urmare a accidentului de circulaţie, bărbatul din Tismana şi doi pasageri aflaţi în autoturismul condus de către acesta, precum şi şoferul nevinovat din Baia de Aramă, au suferit leziuni corporale uşoare, fiind transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii continuă cercetările, tânărul de 22 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

Conducător de monociclu şi un pieton, răniţi

Poliţia Oraşului Novaci a fost sesizată, tot duminică, de către un bărbat de 43 ani, din localitate, despre faptul că în timp ce conducea un autoturism pe strada Parângului, a intrat în coliziune cu un motociclu condus de un gorjean de 31 ani, din oraşul Novaci. În urma impactului, conducătorul motociclului a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Novaci pentru acordarea de îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea sa. Conducătorul motociclului purta cască de protecţie în momentul producerii accidentului de circulaţie. La aceeaşi dată, pe raza comunei Logreşti s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unui pieton. Din primele cercetări efectuate la faţa locului de către poliţişti rutieri ai Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti, s-a stabilit că un bărbat de 41 ani, din comuna Logreşti, în timp ce conducea un moped din direcţia Măru spre Hurezani, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, în apropiere de intersecţia cu DJ 675 C, a accidentat un minor de 17 ani, din comuna Logreşti, care se angajase în traversarea părţii carosabile. Victima, accidentată uşor, a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Târgu-Cărbuneşti pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul mopedului este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Biciclist, implicat în accident

Poliţiştii Poliţiei Comunale Stoina şi ai Postului de Poliţie Hurezani au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către un bărbat de 43 ani, din Târgu-Jiu, despre faptul că în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Hurezani, a fost implicat într-un accident uşor de circulaţie, soldat cu rănirea unui biciclist. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a stabilit că victima, un tânăr de 21 ani, din comuna Hurezani, în timp ce se deplasa cu bicicleta din direcţia Totea spre Hurezani, ajungând în intersecţia DN 6 B, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de târgujian şi a fost acroşat de autovehicul. Tânărul a fost transportat la spitalul din Târgu-Cărbuneşti în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind externat ulterior. Ambele persoane au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În aceeaşi zi, poliţiştii Postului de Poliţie Baia de Fier au fost sesizaţi despre faptul că pe DJ 665, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime. Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a stabilit că un tânăr de 25 ani, din comuna Baia de Fier, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe raza comunei Baia de Fier, pe fondul neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, ajungând cu autovehiculul într-un şanţ. În urma impactului, tânărul a suferit leziuni corporale uşoare, fiind transportat la spitalul din oraşul Novaci. În momentul accidentului, conducătorul auto nu purta centura de siguranţă. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-au produs aceste accidente de circulaţie.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here