S-a urcat băut la volan şi a lovit o maşină

322

Deşi în mod frecvent a fost atrasă atenţia conducătorilor de autovehicule, asupra riscurilor la care se expun şi îi expun şi pe ceilalţi participanţi, în momentul în care se urcă la volan, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, există, încă, astfel de persoane care nu ţin cont de recomandările poliţiştilor rutieri.

Un eveniment rutier, generat de consumul de băuturi alcoolice, s-a produs în dimineaţa zilei de ieri, în jurul orelor 05:50, în comuna Runcu. Conducătorul auto, un tânăr de 18 ani, din municipiul Târgu-Jiu, s-a urcat la volan, deşi consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, în timp ce conducea autoturismul, dinspre Leleşti către Dobriţa, a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un autovehicul parcat regulamentar în afara părţi carosabile. Urmare a coliziunii dintre cele două autovehicule, conducătorul auto a suferit leziuni corporale uşoare. Testându-l cu aparatul alcooltest, poliţiştii au constatat că tânărul prezenta o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală atât pentru investigaţii, dar şi pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. De asemenea, poliţiştii au procedat la reţinerea permisului de conducere şi au întocmit pe numele tânărului, dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

La volan cu o alcoolemie peste limita legală

Un alt conducător auto, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost depistat pe raza comunei Scoarţa, în după-amiaza zilei de luni. Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Scoarţa au depistat în trafic, în comuna Scoarţa, un bărbat de 44 ani, domiciliat în comuna Bărbăteşti. Acesta conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii rutieri l-au testat cu aparatul etilotest, constatând că şoferul prezenta o concentraţie de 0,72 mg/l în aerul pur expirat. Persoana respectivă a fost condusă la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea gradului de alcoolemie. De asemenea, poliţiştii au procedat la reţinerea permisului de conducere şi au întocmit bărbatului, dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here