Mai puţini elevi experimentaţi la competenţele digitale

385

Dacă la competenţele lingvistice peste 50% dintre elevii gorjeni chestionaţi au fost notaţi cu calificativul experimentat, la competenţele digitale doar 1.434 de absolvenţi, din cei peste 5.000 înscrişi au luat calificativul maxim. Săptămâna aceasta, elevii clasei a XII-a susţin probele de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Din cei peste 5.000 de elevi gorjeni înscrişi la probele de competenţe digitale, doar 1.434 au luat calificativul maxim, de experimentat. Gorjenii s-au făcut remarcaţi la competenţele lingvistice, când peste 50% la sută dintre ei au fost notaţi cu experimentat. Rezultatele pentru examenul de săptămâna trecută, clasează Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu (CNTV) şi Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu (CNET) pe cele mai înalte trepte din judeţul Gorj. Astfel, din cei 207 de elevi înscrişi la CNET, 197 au fost notaţi cu experimentat, iar la CNTV, din cei 220 de absolvenţi înscrişi, 200 au primit calificativul maxim. La competenţele digitale, au fost înscrişi un total de 5006 de absolvenţi gorjeni. De la examen au lipsit 117, ceilalţi luptându-se pentru o notare cât mai bună. 415 elevi au fost notaţi cu începător, 1.539 cu mediu, 1.475 cu avansat, iar 1.434 absolvenţi au primit experimentat.

Sfârşitul emoţiilor, pe 8 iulie

Bacalaureatul a început, în data de 6 iunie, cu proba orală de Limba şi literatura română. A urmat apoi evaluarea competenţelor digitale dobândite de tineri de-a lungul anilor de liceu, care a început vineri, 10 iunie şi s-a terminat în data de 17 iunie. Elevii din Gorj îşi demonstrează, în această săptămână cunoştinţele de vorbire într-o limbă de circulaţie internaţională. Primele probe scrise ale examenului încep abia în 27 iunie şi se vor desfăşura până în 1 iulie inclusiv. În 27 iunie are loc testul scris la Limba şi literatura română. Pe 29 iunie, este programată proba obligatorie a profilului, iar pentru 1 iulie este programată proba la alegere a profilului şi a specializării. După două zile, în 3 iulie, gorjenii pot afla primele rezultate. Acestea se pot contesta în 4 iulie, dar numai între orele 08.00-12.00. Prima sesiune a Bacalaureatului 2011 se va încheia cu afişarea rezultatelor oficiale, în 8 iulie. Sesiunea august-septembrie va începe încă din iulie cu înscrierea candidaţilor şi se va termina pe 7 septembrie cu afişarea rezultatelor finale.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here