Minoră depistată la volan, în timpul acţiunilor poliţiştilor

384

actiuniPoliţiştii rutieri au continuat acţiunile pe şoselele de pe raza judeţului Gorj, pentru prevenirea şi combaterea abaterilor grave de la regimul circulaţiei, generatoare de accidente rutiere şi morţi.

În timpul desfăşurării acţiunilor, o minoră de 16 ani a fost depistată conducând pe drumurile publice, iar un doljean s-a ales cu dosar penal, întrucât a fost prins pe un bulevard din Târgu-Jiu, conducând, deşi avea o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din nou în acţiune! Poliţiştii gorjeni au fost în acţiuni, pe timpul zilei de marţi, pe drumurile din judeţ. Pe parcursul acestora au fost constatate şase infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale, reţinute în vederea suspendării 14 permise de conducere şi retrase patru certificate de înmatriculare. Contravenţiile constatate, printre care 52 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 16 pietonilor care au traversat neregulamentar, 21 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, şapte pentru neacordare de prioritate pietonilor, cinci pentru oprire neregulamentară, au condus la aplicarea sancţiunilor în valoare de aproximativ 19.500 lei. Din cele 14 permise de conducere reţinute în vederea suspendării, această măsură a fost dispusă ca urmare a neacordării de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, în şapte cazuri, conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, în trei cazuri, neacordare de prioritate autovehicule în două cazuri, depăşire neregulamentară şi depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei maxim admise.

Doljean, prins beat mort la volan

În seara zilei pe 14 iunie, în timp ce acţionau raza localităţii Valea Mare, poliţiştii Postului de Poliţie Runcu au depistat o minoră de 16 ani, din localitate, la volanul unui autoturism neînmatriculat. Pe parcursul verificărilor s-a constatat că autoturismul i-a fost încredinţat spre a fi condus pe drumurile publice, deşi minora nu avea acest drept, chiar de către proprietar, un tânăr de 30 ani, din aceeaşi localitate. Minora este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere, iar proprietarul, pentru încredinţare cu ştiinţă a unui autovehicul neînmatriculat spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Şi poliţiştii Serviciului Rutier Gorj au depistat un tânăr de 26 ani, din comuna Maglavit, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Ecaterina Teodoroiu din municipiul Târgu-Jiu, deşi anterior consumase băuturi alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Târgu-Jiu, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală. Pe parcursul zilei de 14 iunie la nivelul judeţului Gorj nu au fost înregistrate accidente de circulaţie care să se soldeze cu victime.

Ana-Maria Catalinoiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here