Prima reacție după controlul făcut de procurorii din Capitală în Gorj

394

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  au continuat, ieri, cercetările în dosarul care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse. Anchetatorii s-au oprit și în județul Gorj. Surse susțin că verificările au fost făcute la spitalul din Bumbești-Jiu.  ”Pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  IGPR au efectuat patru percheziții în București și în județul Ifov. Sunt vizate sediul și punctele de lucru ale unei firme producătoare de dezinfectanți.  Totodată au avut loc ridicări de probe și înscrisuri din 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și municipiul București. La această acțiune de amploare  au participat 152 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică şi specialişti criminalişti din cadrul DGPMB, precum şi de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea”, au precizat reprezentații Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ancheta vizează dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare. Cercetările sunt făcute cu privire la faptă.  “În cauză au fost delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru efectuarea unor acte de urmărire penală, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare în vederea realizării unor teste specifice, în colaborare cu Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii”, au mai precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ministerul Sănătății a făcut publică lista cu cele 50 de unități medicale din România, în care au fost probleme, fiind depistate probe neconforme în urma controalelor referitoare la folosirea dezinfectanților.

Pe listă apare un singur spital din Gorj, cel orăşenesc de la Bumbeşti-Jiu. Pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative pentru “evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză”.  Firma Hexi Pharma este acuzată că a livrat dezinfectanţi diluaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here