De Ziua Copilului, ASCOR a spus NU avortului

382

copii (2)Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR), filiala Târgu Jiu a spus, de Ziua Copilului, NU avortului. În timp ce alte instituţii au pregătit ieri, de Ziua Copilului serbări pentru copiii născuţi, activităţile desfăşurate de către membrii ASCOR au fost dedicate copiilor nenăscuţi, celor care le-a fost luată viaţa înainte de a se naşte.

Este pentru a doua oară când Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala „Sfântul Irodion de la Lainici” – Târgu Jiu, a organizat în oraşul nostru Ziua copilului născut și nenăscut. Sub sloganul „Viaţa e un dar, bucuria sunt copiii”, manifestările organizate de aceştia au fost complexe. Nici târgujienii nu s-au arătat nepăsători faţă de copiii nenăscuţi. Prin aceste manifestări, membrii ASCOR au încercat să tragă un semnal de alarmă părinţilor, sau femeilor care aleg să-şi omoare copiii, prin avort. Datorită faptului că este un număr din ce în ce mai mare de părinţi, care din pricina banilor sau a altor cauze, aleg să curme viaţa copiilor nenăscuţi încă, membrii ASCOR au încercat ieri seara să sensibilizeze mentalitatea oamenilor şi să-i facă să se gândească mai mult înainte de a lua viaţa unui copil.

Cruce din lumânări, în faţa Prefecturii

Manifestările de ieri i-au găsit pe membrii ASCOR și pe alți doritori la Universitatea „Constantin Brâncuși”, Facultatea de Drep, din Târgu Jiu, locație unde s-a desfăşurat conferința duhovnicească sub sloganul „Viaţa e un dar, bucuria sunt copiii”. Aici, preotul protoiereu Cosmin Bălan împreună cu preoţii Sorin Bora şi Nicolae Chivulescu au fost prezenţi şi au încercat să-i facă pe cei prezenţi să se gândească înainte de a face o faptă atât de grea, ca avortul. După conferinţă, s-a putut viziona filmul „In your face”. La ora 20:00, la biserica „Sfinţii Voievozi” din centrul oraşului s-au strâns câteva zeci de târgujieni. Aici s-a citit Acatistul Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, la eveniment participând şi elevii de la Liceul Teologic. Apoi, peste 500 de lumânărele au fost amenajate într-o cruce imensă, pe care cei prezenţi au putut-o admira. „Acest eveniment de 1 Iunie, „Ziua copilului născut și nenăscut”, are ca scop comemorarea vieţilor curmate din pântece, dar şi sensibilitatea tinerelor care s-au putut afla vreodată în faţa unei sarcini nedorite şi care ar putea recurge la acest gest. Este a doua oră când în Târgu-Jiu se face crucea din lumânări. Sperăm ca oamenii să conştietizeze rolul vieţii precum şi efectele negative, atât cele fizice cât şi cele psihice. Acţiunea este trecută în calendarul ASCOR, de aproximativ 20 de ani. Chiar dacă în oraşul nostru este a doua ediţie, noi sperăm ca acesta să fie un început”, a declarat preşedintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala „Sfântul Irodion de la Lainici” – Târgu Jiu, Răzvan Merei.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here