Gol-puşcă, la plimbare prin oraş

395

Pagina 6Un bărbat de 46 de ani din Târgu-Jiu, cunoscut cu afecţiuni psihice, a îngrozit ieri dimineaţă oamenii care treceau prin centrul oraşului. Acesta umbla gol-puşcă prin centrul Târgu-Jiului, şi ţipa, încercând chiar să intre în Catedrala Sfinţii Voievozi. Este vorba despre acelaşi bărbat, care în urmă cu doi ani, a intrat dezbrăcat în Liceul de Muzică ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, speriind cadrele didactice.

Panică mare ieri printre locuitorii oraşului Târgu-Jiu. Un bărbat, cunoscut cu afecţiuni psihice, se plimba nestingherit prin centrul oraşului, gol-puşcă. Mulţi dintre trecătorii care se aflau, marţi, în jurul orelor 10:00 prin Piaţa Prefecturii, au părut indignaţi de „costumul” târgujianului. Însă, s-au grăbit să-i facă poze. „Prima dată când l-am văzut, m-am speriat. Apoi mi-am dat seama că nu e în „toate minţile”. Ţipa continuu, părea nemulţumit de ceva. Bine că au venit jandarmii să-l ia, că îl văd copiii şi se sperie”, a spus una dintre trecătoarele care au asistat la incident.

A vrut să intre în biserică

Bărbatul a venit din zona Castelului de Apă, a trecut pe roşu la semafor şi ş-a oprit în faţa Catedralei Sfinţii Voievozi. A vrut să intre în biserică, însă, cântăreţul i-a închis uşa în nas, nepermiţând-i accesul. Enervat de situaţie, târgujianul, a început să strige şi mai tare. „Cum să intre maică în biserică? Că o pângăreşte. Nu s-a mai pomenit aşa ceva. Noi ne rugăm aici şi el să intre dezbrăcat? Cred că are probleme”, a spus şi o bătrână de 78 de ani. Oamenii care l-au văzut au sunat la poliţie, iar un echipaj al jandarmeriei l-a imobilizat şi l-au urcat în maşină.

Nu este la prima abatere

Bărbatul care alerga ieri dimineaţă prin centrul Târgu-Jiului, este un cunoscut al oamenilor legii şi al medicilor. În urmă cu doi ani, acelaşi bărbat a intrat în incinta Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“ din Târgu-Jiu, unde l-a luat la bătaie pe unul dintre profesori. De aici, târgujianul a intrat într-o sală de conferinţe, unde erau mai mulţi dascăli. Profesoarele care erau în acel moment în şcoală, au fugit care mai de care, încercând să-l dea afară pe bărbatul care se plimba gol prin sălile de clasă. Una dintre profesoarele prezente în acel moment la şcoală a leşinat atunci când l-a văzut pe târgujian. Bărbatul va fi examinat de către medicii psihiatrii care vor stabili dacă îl vor interna sau nu.

Ana-Maria Catalinoiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here