Inspecție la Sucursala Turceni

433

La sediul Sucursalei Electrocentrale Turceni a avut loc o vizită a delegației Ambasadei Japoniei în România și a Agenției Japoneze de Cooperare Internațională.
”Membrii delegației au dorit să viziteze instalația de desulfurare realizată la SE Turceni, proiectul fiind finanțat prin credit acordat de Guvernul Japoniei și să constate influența pozitivă asupra factorilor de mediu ca urmare a implementării acestui proiect.
Menționăm că la Turceni toate grupurile energetice au instalații de desulfurare a gazelor de ardere. Tehnologia aplicată este de tip umed, utilizând ca substanță absorbantă calcarul și rezultând ca produs secundar din procesul de reținere a dioxidului de sulf, gipsul ce poate fi folosit în industria materialelor de construcții.
Impactul obținut este reducerea concentrației de oxizi de sulf sub limita admisă de standardele actuale”, au transmis reprezentanții CEO.
La acest eveniment au participat E.S. Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, reprezentanți ai Ambasadei Japoniei în România, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe din Japonia, reprezentanți ai Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here