Rezultatul acţiunilor poliţiştilor pe luna martie, devastator

320

IMG_7311Poliţiştii gorjeni au descins şi în luna martie acţiuni pentru depistarea infracţiunilor. Astfel, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj s-au constatat 778 infracţiuni, dintre care 288 sunt de natură economico-financiară, 330 judiciară, diferenţa constituind-o cele de altă natură.

De menţionat că dintre aceste infracţiuni, 191 au fost constatate în flagrant de către poliţişti.

Acţionând pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, poliţiştii de investigare a fraudelor au constatat 39 infracţiuni de evaziune fiscală şi 8 infracţiuni de contrabandă, valoarea prejudiciului estimat fiind de aproximativ 2.385.530 lei. De asemenea, au mai fost constatate 13 infracţiuni de înşelăciune în relaţiile comerciale cu un prejudiciu de 3.315.000 lei, 44 infracţiuni de fals, 36 infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul, 19 la Legea Cecului, 7 infracţiuni de delapidare şi 15 privind drepturile de autor şi drepturile conexe.

Peste 10.000 de ţigarete confiscate

În vederea combaterii eficiente a contrabandei, contrafacerii şi comerţului ilegal cu produse de tutun, poliţiştii I.P.J. Gorj au desfăşurat acţiuni în sistem integrat împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu. În luna martie, ca urmare a acţiunilor efectuate, au fost confiscate peste 10.600 ţigarete, evaluate la suma de aproximativ 5.689 lei şi 114 litri de alcool, evaluat la suma de 758 lei. Poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării o cantitate de 1.083 tone produse cerealiere evaluată la suma de 3.504 lei. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare 6.000 lei. În perioada supusă evaluării, s-a acţionat în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, prevenirea şi reducerea criminalităţii şi implicit creşterea încrederii cetăţenilor în instituţie. În acest sens au fost constatate 330 infracţiuni de natură judiciară. Din acestea 66 sunt de infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale, 180 de fapte sunt infracţiuni de lovire şi alte violenţe şi 15 de ameninţare, săvârşite majoritatea în mediul rural, pe fondul unor conflicte spontane ori a consumului excesiv de băuturi alcoolice.

Peste 200 de furturi

Referitor la infracţiunile contra patrimoniului, în perioada supusă analizei au fost constatate 285 infracţiuni, din care 219 de furt. Luna trecută, poliţiştii au cercetat nu mai puţin de 608 de persoane, din care 198 pentru infracţiuni economico-financiare, 287 pentru infracţiuni judiciare, 123 pentru infracţiuni de altă natură. Strategia de abordare a fenomenului infracţional a făcut ca 182 dintre infractori, să fie prinşi în flagrant. De precizat că măsurile dispuse împotriva autorilor de infracţiuni, au fost aplicate într-un mod ferm şi operativ, 54 dintre suspecţii infracţiunilor constatate fiind cercetaţi în stare de reţinere sau arest preventiv, unităţile de parchet, respectiv instanţele de judecată competente, însuşindu-şi propunerile de arestare preventivă formulate de către poliţişti.

Tot în luna martie a acestui an poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, au fost angrenaţi în măsurile de ordine pentru descurajarea şi combaterea producerii de infracţiuni sau alte fapte antisociale care ar fi putut aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal. Poliţiştii I.P.J. Gorj au fost angrenaţi în peste 400 de acţiuni cu efective lărgite, ocazie cu care au constatat următoarele: 64 făptuitori prinşi în flagrant, 384 stări conflictuale aplanate, 34 persoane urmărite la nivel naţional depistate, 74 minori lipsiţi de supraveghere care au fost încredinţaţi părinţilor, 9.073 sancţiuni contravenţionale aplicate, valoarea amenzilor fiind de aproximativ 2.183.990 lei. De asemenea, au mai fost confiscate bunuri şi mărfuri în valoare de aproximativ 38.061 lei, deţinute în vederea comercializării fără documente de provenienţă, cantitatea de 30 mc material lemnos şi 21,56 tone de materiale feroase şi neferoase.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here