Din incendiu, la Psihiatrie

397

Un bărbat din municipiu a început ziua de ieri cu mare chef, deşi garsoniera pe care o avea pe strada Olari i s-a făcut scrum într-un incendiu produs înainte de ivirea zorilor. Cu poftă de vorbă, bărbatul nu şi-a făcut mari probleme atunci când s-a trezit cu pompierii peste el în cameră, în încercarea de a stinge focul.

Două echipaje chemate de un vechi au venit pentru a lichida incendiul, pompierii reuşind să îl scoată la timp pe proprietar din mijlocul flăcărilor. Pompierii au încercat să afle cum s-a produs incendiul, dar bărbatul, care de abia se ţinea pe picioare, le-a explicat acestora, şi nu numai, că „îmi puneam dinţii şi de aia a luat foc”.

Echipele de intervenţie au constat că 80% din garsonieră şi din bunurile aflate în aceasta au fost făcute scrum sau au fost deteriorate de incendiu. Cauza cea mai probabilă o reprezintă o ţigară uitată aprinsă, proprietarul nedorind să spună exact ce s-a întâmplat nici măcar când a fost luat la întrebări de către poliţişti. Acesta a început să joace teatru, mai întâi plângând şi mai apoi dând nişte răspunsuri pe care oamenii legii le anticipau întrucât fuseseră avertizaţi de ceilalţi locatari din bloc în privinţa personajului cu care stau de vorbă. „Eram în clasă, pardon, în casă când a luat foc. Îmi puneam dinţii şefule, pe bune, dinţii mi-i puneam”, a insistat bărbatul, pe care o ambulanţă l-a preluat şi l-a transportat la secţia psihiatrie pentru a specialiştii să constate dacă acesta este responsabil pentru faptele sale, în cazul unui răspuns afirmativ el riscând o acuzaţie de distrugere.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here