Alte acţiuni pentru siguranţa târgujienilor

375

actiuniPoliţiştii structurilor de ordine publică, investigaţii criminale şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au desfăşurat acţiunii, duminică 13 martie a. c., pentru siguranţa târgujienilor. Scopul acestor acţiuni au fost de prevenirea şi combaterea furturilor, a faptelor comise cu violenţă, precum şi pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulaţie.

Poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică, sprijiniţi de jandarmi, au desfăşurat activităţi, duminică, pentru siguranţa publică, combaterea infracţiunilor cu violenţă, descurajarea intenţiilor infracţionale şi contravenţionale, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care prin conduita lor încalcă prevederile legale. Scopul acţiunilor a fost acela de a creşte gradul de siguranţă şi protecţie a cetăţenilor. Acţiunile desfăşurate au vizat în special în zonele aglomerate (Piaţa Centrală, Piaţa 9 Mai, târgul auto, complexe comerciale). Au fost controlate 14 localuri de alimentaţie publică, verificaţi 32 de agenţi economici, legitimate peste 80 de persoane. Poliţiştii i-au sancţionat pe cei care au încălcat unele norme de convieţuire socială, ordine şi linişte publică – fiind constatate trei abateri, precum şi două abateri privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De exemplu, a fost depistat în târgul auto, un tânăr, Z.S., de 22 ani, din oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea, care în calitate de agent de vânzări al unei societăţi comerciale, avea expuse spre comercializare produse de uz casnic (maşină de spălat auto, scripeţi), fără să îndeplinească condiţiile legale. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar bunurile, evaluate la suma de 750 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale au acţionat în cele două pieţe agroalimentare şi târgul auto, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt din buzunare şi poşete, precum şi a furturilor din autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale pentru 3 tinere, Z.S.A., de 21 ani, din Târgu-Jiu, S.M.O., de 18 ani, din oraşul Rovinari şi P.A.L., de 24 ani, din comuna Săbăreni, judeţul Giurgiu, care au fost depistate în jurul orelor 12:50, pe str. Tudor Vladimirescu din municipiu, în timp ce acostau persoane în vederea întreţinerii de raporturi sexuale contra cost. Acestea au fost sancţionate contravenţional, cu amendă în cuantum de 500 lei fiecare. Poliţiştii Biroului Rutier Municipal Târgu-Jiu au acţionat pentru impunerea respectării normelor rutiere de către participanţii la trafic în deplasarea lor pe drumurile publice din municipiu. În urma activităţilor desfăşurate pe linie rutieră au fost constatate peste 90 de abateri privind circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice patru permise de conducere, din care două pentru consum de băuturi alcoolice, au retras două certificate de înmatriculare şi au constatat două infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Unul dintre conducătorii auto care a fost prins de către poliţişti cu o alcoolemie ce depăşeşte limita legală este B.G.A., de 43 ani, din municipiu. Acesta a fost oprit de către poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Municipal Târgu-Jiu, în timp ce acţionau pe strada Luncilor. Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, poliţiştii rutieri l-au testat cu aparatul etilotest. Acesta a prezentat o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În prezent este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Acţiunile desfăşurate şi prezenţa activă a poliţiştilor a avut un efect descurajator, astfel încât, în perioada precizată, nu au fost înregistrate fapte de natură infracţională comise în spaţiul public şi nici accidente de circulaţie cu victime.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here