Funcţionar public din CJ Gorj, incompatibil

348

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că GRUESCU ION se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2012, întrucât deţine simultan cu funcția publică şi calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Tismana, judeţul Gorj.
GRUESCU ION a încălcat, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (1) şi (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică; Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”, şi dispozițiile art. 97 alin. (2) lit. și b) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Raportul de serviciu al funcționarului public se suspendă: […] până la încetarea funcției eligibile sau a funcției de demnitate publică, în cazul în care funcționarul public a fost ales sau numit”.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaþiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancþionează potrivit reglementării aplicabile demnitătii, functiei sau activitătii respective […].Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată în comunicatul de presă al ANI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here