Vizită la Electrocentrala Rovinari

504

În data de 19 martie 2016 a avut loc o vizită tehnică la Electrocentrala Rovinari, organizată de Societatea Inginerilor Energeticieni din România – SIER, Filiala București Tineret. În cadrul acestei acțiuni au participat 30 de persoane, tineri ingineri energeticieni și studenți de la Universitatea Politehnica București – Facultatea de Energetică.
”Acestora le-a fost prezentat fluxul tehnologic de producere a energiei electrice pe bază de cărbune și modalitatea în care acesta este afectat prin desele opriri/porniri ale grupurilor energetice dictate de intrările și ieșirile aleatorii din sistem ale energiilor regenerabile.
De asemenea, participanții au avut ocazia de a vedea practic cum funcționează proiectele de mediu implementate, având în vedere faptul că în afara centralelor ce aparțin CE Oltenia, în România nu există alți producători de energie care să dețină instalații de desulfurare a gazelor de ardere și instalații de evacuare a zgurii și cenușii în fluid dens.”, se arată în comunicatul CE Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here