Polițiștii pun stetoscopul pe Spitalul Rovinari! Comitetul Director, revocat, iar directorul economic, demis pentru fapte cu iz penal

732

Managerul Spitalului Orășenesc “Sfântul Ștefan” Rovinari, Constantin Talabă, a realizat, recent, o anchetă internă la nivelul unității pe care o conduce, în urma căreia au fost depistate însă o serie de fapte cu iz penal, respectiv contracte păguboase pentru spital. Astfel, în cursul zilei de 28 ianuarie, prezentându-se în CA rezultatul verificării, s-a decis revocarea Comitetului Director și demiterea directorului economic al spitalului. Destituirile nu sunt tot, deoarece Talabă a precizat, că în consecință, este obligat să anunțe și organele de cercetare penală, dată fiind gravitatea celor astfel constatate.

Întâmplări fără precedent la Spitalul Orășenesc “Sfântul Ștefan” Rovinari. Unitatea a rămas, la final de săptămână, fără director economic, după ce Consiliul de Administrație(CA), întrunit joi, 28 ianuarie 2016, a decis demiterea Elenei Stăniloiu. În aceeași zi a fost revocat însă și Comitetul Director. “A avut loc o ședință a Consiliului de Administrație și, în baza materialelor prezentate de mine, s-a decis că directoarea economică Elena Stăniloiu trebuie demisă. Am revocat și Comitetul Director. Totul deoarece am descoperit fapte cu iz penal și nu pot să trec cu vederea aceste aspecte”, confirmă cele întâmplate managerul Constantin Talabă.
Între timp, conform aceleiași surse, directorul economic a intrat în concediu de odihnă, decizia de demitere fiind emisă cu data de 1 martie.

constantin Talaba insConsultanța de lux a impus audit extern și anchetă penală
Constantin Talabă a luat decizia însă și de a o da și pe mâna legii pe cea care ocupa funcția de director economic la Spitalul Orășenesc “Sfântul Ștefan” Rovinari.
“Am constatat că doamna Elena Stăniloiu era artizana unor contracte păguboase pentru spital, încheiate încă de pe vremea când manager era Robert Calotescu. Am solicitat un audit financiar-contabil extern și vom sesiza și organele de anchetă penală. Am descoperit contracte de sute de milioane, cu firme de consultanță, de care nu aveam nevoie; astfel, miliarde de lei s-au dus pe apa sâmbetei, din bugetul spitalului, pe închirieri de aparatură și firme de consultanță, contracte păguboase pentru unitate”, explică, încă șocat, Talabă.

Stăniloiu are două posturi în spitalul Rovinari, prin concurs
De altfel, Elena Stăniloiu nu era doar director economic al Spitalului Orășenesc “Sfântul Ștefan” Rovinari. Ea avea rezervat un post, pe care a dat concurs, în structura de management al calității de la nivelul unității. Astfel, deși a fost demisă din funcția de conducere, aceasta va rămâne în spital pe un post de economist.
“Elena Stăniloiu dăduse concurs pe un post în structura de management de calitate și pe cea de director economic; așadar, avea două posturi în spital. Înainte de acreditare, postul din acea structură a fost transformat în jumătate de normă, ca să putem delega pe el o persoană care efectiv să facă treabă. Acum va trebui, prin hotărâre de Consiliu Local, să reîntregesc norma respectivă, pe postul pe care va reveni doamna, post pe care, așa cum am spus, a dat concurs”, a mai declarat Constantin Talabă, managerul Spitalului Orășenesc “Sfântul Ștefan” Rovinari.

Director interimar în locul proaspetei destituite
Pentru ca activitatea Spitalului Orășenesc “Sfântul Ștefan” Rovinari să se desfășoare fără probleme, până la scoaterea la concurs a postului de director economic, pe această funcție se va numi un director interimar.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here