7% promovabilitate la BAC pentru elevii din Bustuchin

402

grup scolar bustuchinRezultatele obţinute de absolvenţii de liceu din Gorj la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au dovedit a fi la fel de dezastruoase ca şi cele obţinute în vară, numai 14% dintre candidaţii înscrişi reuşind să obţină o diplomă de bacalaureat.

Au fost înregistrate foarte multe cazuri în care doar 2 sau 3 elevi ai unui liceu au reuşit să obţină medii peste 6, lucru ce nu îmbunătăţeşte cu nimic nivelul de promovabilitate de la nivelul judeţului nostru.

Unul dintre liceele gorjene care se confruntă cu această situaţie este Grupul Şcolar Industrial Bustuchin. Dacă la prima sesiune a examenului de bacalaureat promovabilitatea a fost 0%, după afişarea rezultatelor obţinute în sesiunea din toamnă procentul a crescut la 7%, doar 3 din cei 44 de candidaţi înscrişi reuşind să promoveze examenul. Rezultatele slabe obţinute în sesiunea din vară a examenului l-au înlocuit pe Claudiu Perescu, fostul director al Grupului Şcolar Industrial Bustuchin, cu Ion Pană, profesor de matematică la acelaşi liceu. Noul director spune că intenţionează să facă tot posibilul pentru a remedia situaţia ruşinoasă înregistrată la nivelul liceului. Potrivit acestuia, aceste rezultate ar putea fi explicate şi prin lipsa de interes a elevilor care nici după afişarea rezultatelor din prima sesiune nu şi-au dat interesul să înveţe. „În primul rând, a fost o generaţie de elevi care nu prea şi-au meritat locul la liceu, din punct de vedere al cunoştinţelor dobândite până în clasa a IX-a. Din păcate, nici după prima sesiune de bacalaureat elevii nu şi-au dat interesul să vină la meditaţiile gratuite organizate la liceu. Din raporturile profesorilor, ştiu că cel puţin la meditaţiile la română nu s-a prezentat nici un elev. Şi noi am vrut să creştem. Ştim că e situaţie critică şi vrem să o rezolvăm”, a declarat Ion Pană, noul director al liceului de la Bustuchin. Potrivit acestuia, înăsprirea condiţiilor din centrele de examinare dar şi faptul că rezultatul probelor orale nu se mai exprimă prin note, ci prin stabilirea nivelului de competenţă: „Faptul că ai reuşit la BAC nu mai înseamnă ce înseamnă până acum câţiva ani. Atunci erau probele orale care ajutau mult elevii la medie”. Ion Pană intenţionează ca după începerea anului şcolar 2011-2012, să facă şedinţe atât cu profesorii, cât şi cu părinţii elevilor, astfel încât să fie găsită o cale de rezolvare a acestei situaţii, mai ales că, spune noul director, Grupul Şcolar Bustuchin dispune de condiţii materiale foarte bune şi de personal calificat.

Licee cu promovabilitate slabă

Grupul Şcolar Bustuchin nu este singurul care a înregistrat rezultate slabe la examenul de bacalaureat. Nici liceul din Tismana nu stă mai bine la capitolul rezultate BAC. În prima sesiune au reuşit să promoveze examenul doar doi candidaţi, acelaşi lucru întâmplându-se şi în toamnă. Grupul Şcolar Industrial Minier „Constantin Brâncuşi” din Peştişani stă ceva mai bine la acest capitol, 7 absolvenţi reuşind să ia BAC-ul în toamnă după ce în sesiunea din vară au promovat doar 4 elevi.

Rezultatele contestaţiilor, afişate astăzi

Peste 400 de candidaţi nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de bacalaureat au depus contestaţii după afişarea rezultatelor. Dacă acest lucru îi va ajuta sau nu, vor afla astăzi, când vor fi afişate rezultatele finale.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here