Schimbări de conducere, la sanatoriul de la Runcu

373

dobrita facuta de mineVechiul director financiar-contabil al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, Dumitru Bobic, a fost schimbat din funcţie, locul său fiind preluat de Ion Ciochină, fost director coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Consiliul de Administraţie al unităţii medicale a avut ieri prima întâlnire de la numirea membrilor săi. Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Runcu are o nouă conducere, reprezentată de Consiliul de Administraţie (CA), numit în urma preluării în administrare a unităţii sanitare de către Consiliul Judeţean (CJ). În fruntea CA a fost numit tânărul consilier judeţean PSD Radu Claudiu Teodorescu, iar alături de el, în luarea deciziilor, mai sunt şi Victor Ungureanu, economist în cadrul CJ Gorj, Leontin Isuf, două reprezentante ale Direcţiei Judeţene tataru facuta de minede Sănătate Publică, o doctoriţă reprezentantă a Colegiului Medicilor, o asistentă de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni, asistent medical principal Adriana Udriştoiu reprezentantă a Federaţiei SANITAS, iar de la Sindicatul Sănătate s-a alăturat juristul Ion Măruţă.

Întinerire de echipă

Dumitru Bobic, fostul director care avea în mâna finanţele unităţii, a fost înlocuit de Ion Ciochină. Acesta este fost director al AJOFM, şi, potrivit managerului spitalului de la Runcu, Tiberiu Tătaru, nu criteriile politice au intervenit în schimbarea directorului financiar-contabil. „Eliminând raţiunile politice care chiar n-au niciun fel de legătură, îl cunosc pe Ion Ciochină ca un bun profesionist şi a avut rezultate excelente la AJOFM Gorj. Din întrebările pe care le-am pus acolo, toată lumea a fost mulţumită de el, iar eu i-am făcut o propunere pe care a acceptat-o”, a declarat Tătaru. Acesta a menţionat că nu a avut nemulţumiri faţă de vechiul director al compartimentului financiar, însă era nevoie de o întinerire a echipei şi un plus de energie.

Medicamente, doar pentru necesar

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” este la un pas de o criză a medicamentaţiei, la ora actuală, fiind asigurate medicamentele strict necesare. „În ceea ce priveşte aprovizionarea cu medicamente, pot spune că toate medicamentele necesare patologiei din sfera respiratorie au fost licitate pe SEAP, la o parte au fost deja finalizate contractele, iar celelalte urmează a fi re-licitate. Ceea ce trebuie neapărat să fie este, respectiv ceea ce este pentru urgenţe, precum şi antibioticele din sfera respiratorie”, a declarat Iulia Căpitănescu, director medical al unităţii.

O altă necesitate pentru spitalul de la Runcu ar fi achiziţionarea de aparatură nouă şi performantă.

Momentan, conducerea nu poate face noi achiziţii deoarece se confruntă cu datorii neachitate.

„Nu putem spune că stăm rău la capitolul de aparatură medicală, însă am avea mare nevoie de dotări pentru laboratorul de radiologie şi avem promisiuni că vom reuşi să obţinem ceva aparatură pentru respectivul laborator”, a precizat directoarea medicală.

Chiar dacă patologia pacienţilor internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie este respiratorie şi ţine mai mult de sezonul rece, potrivit conducerii, numărul pacienţilor, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut cu trei procente.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here