Funcţionarii, cu bagajele la uşă! – Licitaţie astăzi pentru modernizarea Primăriei Prigoria

519

Autorităţile locale din Prigoria vor selecta, astăzi, prin licitaţie, firma care se va apuca, în scurt timp, de reabilitarea şi modernizarea sediului instituţiei publice din localitate. Deja sediul primăriei a fost pregătit de reabilitări, siglele instituţiei fiind date jos de pe frontispiciul vechii clădiri care îşi aşteaptă zugravii, dar şi pe cei care vor consolida imobilul. Între timp, funcţionarii Primăriei Prigoria şi-au făcut bagajele, şi aşteaptă de la un moment la altul să se mute în clădirea bibliotecii, situate la doar câţiva metri de locaţia unde aceştia încă îşi desfăşoară activitatea. Biblioteca a fost modernizată în ultimii ani, este spaţioasă şi călduroasă, şi va fi, pentru o perioadă, noua casă a funcţionarilor din Prigoria, asta dacă astăzi se va selecta cu succes firma care ar trebui să se apuce rapid să schimbe faţa, dar şi interiorul primăriei din localitate.

Conducerea Primăriei Prigoria anunţa în primăvara anului trecut că a depus un proiect la Ministerul Dezvoltării prin care se dorea obţinerea de fonduri pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea clădirii în care funcţionează încă instituţia publică a comunei. Edilul Emil Răgman susţinea atunci că are speranţe mari ca proiectul să fie aprobat, pentru ca imediat ce fondurile vor putea fi utilizate să se treacă la treabă. Primăria a primit undă verde pentru finanţare, dar abia astăzi se va derula licitaţia prin care autorităţile speră să selecteze o firmă serioasă care să facă treabă în vechea locaţie. “Doar aşa noua clădire va avea încălzire centrală, grupuri sanitare în locaţie şi centrală termică. Într-un cuvânt vom avea realizate condiţii optime atât pentru funcţionarii publici, cât şi pentru persoanele care ne trec pragul la primărie”, a declarat, ieri, Totoşel Becheanu, viceprimarul din Prigoria, care a anunţat şi licitaţia de astăzi. Vicele este îngrijorat însă că firmele nu s-au prea înghesuit pentru investiţia în cauză, deoarece multe au datorii la bugetul de stat, iar instituţia publică nu face plăţi decât prin Trezorerie. “Sunt multe firme de construcţii cu datorii la bugetul statului, cum noi plătim prin Trezorerie datornicilor li se vor opri banii pe loc. Din acest motiv s-ar putea să nu avem prea mulţi doritori la licitaţie. Dar cine ştie, noi avem speranţă să fie mulţi”, a completat, joi, viceprimarul.
Anamaria Stoica

Reamintim că, Primăria Prigoria funcţionează de câteva decenii într-o clădire care nu este adaptată la nou, într-un singur birou muncind, îngrămădiţi, mai mulţi funcţionari publici. Odată extinsă clădirea, aici vor mai apărea şi alte spaţii pentru birouri, absolut necesare pentru desfăşurarea corectă a activităţii în instituţia publică.

2 COMENTARII

  1. Aceasta licitație va fi câștigată de sc damitrade srl ca are blat cu primăria ,cu iossu de la Rovinari și cu proiectantul,…spaga este de un miliard vechi….ALo o DNA ul se aude?pariez cu voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here