Elevii Şcolii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu”, poliţişti pentru o zi

661

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu s-au aflat, ieri, de Ziua Poliţiei Române, în mijlocul elevilor Şcolii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” din oraş pentru a le prezenta autospecialele şi o parte din aparatura aflată în dotarea.

Pentru Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a devenit deja o tradiţie ca, de Ziua Poliţiei Române, oamenii legii să se afle alături de elevi. Astfel că, ieri, copiii de la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu au avut ocazia să vadă ce înseamnă munca de poliţist.
Elevii au fost întâmpinaţi de Mergea Florin, Grigorescu Nicolae, Cojocaru Ion, agenţi şefi principali şi Stamatie activitate politieiDaniel, respectiv Păuna Constantin, agenţi şefi adjuncţi ai Poliţiei Municipale Târgu-Jiu, care le-au vorbit copiilor despre importanţa meseriei de poliţist.
De asemenea, pe parcursul evenimentului, elevii au fost informaţi despre atestarea documentară a Poliţiei Române, despre drepturile, obligaţiile şi atribuţiile politiştilor, cât şi despre faptul că anul acesta, la 25 martie, s-au sărbătorit 193 de ani de existenţă a instituţiei care asigură ordinea şi siguranţa publică în ţara noastră.

Interesaţi de o carieră în poliţie
Munca de poliţist este una grea, dar şi frumoasă, au spus oamenii în uniformă. Cei mici au fost curioşi şi au pus întrebări legate de această meserie, iar mulţi dintre ei spunând chiar că i-ar încânta, în viitor, să devină poliţişti.
În curtea unităţii de învăţământ s-au aflat autospeciale din cadrul Poliţiei Municipale Târgu-Jiu, ce au stârnit curiozitatea copiilor, care au cerut detalii şi au primit atât informaţii, cât şi sfaturi pentru o circulaţie în siguranţă. De asemenea, oamenii legii au împărţit, ieri, elevilor, dar şi cadrelor didactice prezente, Marcelica Trancă, Irina Vaculea, Liliana Făgaşi, Diana Ciurea, Ramona Petrică, Constantin Comănescu, pliante cu caracter preventiv.
La finalul activităţii desfăşurate, Livia Zamfir, directorul unităţii de învăţământ a mulţumit poliţiştilor pentru implicarea în organizarea unui astfel de eveniment la şcoala pe care o conduce.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here