Proiectul de amenajare a Bazei de Agrement Motru, aproape de final

862

Localnicii din Motru vor avea în curând o Bază de Agrement la standarde europene. Asta datorită unui proiect cu finanţare europeană, prin care s-au construit mai multe bazine de înot, o zonă de joacă pentru copii, terenuri de sport, spaţii verzi, chioşcuri, o clădire administrativă şi parcare. Inaugurarea complexului va avea loc la mijlocul lunii august.

DSC_0017Primăria Motru intenţionează să pună în funcţiune la mijlocul lunii august Complexul de Agrement realizat în municipiu. Conferinţa de prezentare a rezultatelor proiectului “Amenajarea unei zone de agrement «Ştrand» în Municipiul Motru” a avut loc joi, în sala de şedinţe a primăriei. “Proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR). Este un proiect al cărui obiective specifice ale domeniului de intervenţie sunt de măsură să ducă la valorificarea resurselor naturale locale în scop turistic şi crearea şi diversificarea activităţilor turistice în zonă precum şi crearea şi extinderea structurilor de agrement.
DSC_0011Proiectul în sine duce la crearea unor spaţii de petrecere a timpului liber atât pentru locuitorii municipiului Motru, cât şi celor din zona adiacentă municipiului. Se crează o Bază de Agrement formată din două bazine de înot, unul de dimensiuni mari pentru adulţi, şi unul pentru copii cu formă atractivă. Sunt de asemenea trei terenuri de sport, unul cu gazon sintetic pentru practicarea fotbalului sau handbalului, două terenuri de tenis şi tenis de picior.

DSC_0054De asemenea, este iar o zonă generoasă amenajată pentru practicarea sporturilor de tineri. Este vorba despre rampe comune pentru skateboard. Toată această infrastructură are peste 2 hectare de teren, totul a fost însămânţat cu gazon. Totodată, acesta este împrejmuit cu iluminatul corespunzător. La intrare în complexul de agrement există clădiri amenajate necesare pentru viitorii clienţi ai ştrandului, care dispune de vestiare atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, iar pentru persoanele cu dizabilităţi sunt create facilităţi corespunzătoare atât la băi, cât şi rampe de acces. Deasupra clădirii vestiarelor este o terasă generoasă, unde se pot amenaja activităţi de divertisment, cât şi alimentaţie publică, în rest totul este gândit şi creat pentru buna funcţionalitate şi pentru ca în timpul liber, concedii oamenii să găsească un loc de divertisment şi recreere în zona municipiului Motru”, a precizat Marian Nicu, managerul de proiect cel care a gândit şi dezvoltat aplicaţia.

DSC_0061Se vor crea locuri de muncă
Prin acest proiect, se vor crea 12 noi locuri de muncă, iar numărul de turişti din zonă se estimează că va creşte de la 840 la 1.800 pe an.
DSC_0185“Pe timpul implementării proiectului s-au creat locuri de muncă, după implementarea acestui proiect se vor crea încă 12 locuri de muncă dintre care 8 posturi permanente şi 4 în funcţie de anotimp”, a precizat Marian Păun.
Valoarea totală a proiectului, este de 6,6 milioane lei (1,5 mil. euro), din care valoarea finanţării nerambursabile este de 2,3 milioane lei (530.000 euro).
Andrada Bărăitaru

DSC_0162

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here