Astăzi: Restructurarea CEO – Întâlnire a premierului cu reprezentații ME, Consiliul Concurenței și Transelectrica

441
Luni, 2 septembrie, va avea loc o întâlnire deosebit de importantă între reprezentanții Ministerului Energiei, ai Treanselectrica, Directoratului Complexului Energetic Oltenia și cei ai Consiliului Concurenței, în vederea fundamentării documentului care va fi prezentat Comisiei Europene, a anunțat liderul PSD Gorj, Mihai Weber.
”Premierul Ciolacu i-a solicitat ministrului Energiei, Sebastian Burduja, să inițieze de urgență un dialog cu Comisia Europeană pentru a rediscuta termenele din programul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia (CEO).
Această decizie vine în contextul unor întârzieri majore în implementarea noilor capacități de producție, care au fost amânate cu cel puțin doi ani și, totodată, datorită faptului că România nu este pregătită să renunțe la energia produsă pe bază de cărbune!
Argumentele sunt clare: Noile capacități energetice întârzie, punând presiune pe întregul sistem energetic național. Importanța energiei pe cărbune rămâne vitală, mai ales în contextul actual, marcat de secetă severă și avaria recentă a unui reactor nuclear. Este esențial să menținem echilibrul sistemului energetic național, pentru a evita vulnerabilitățile în furnizarea de energie”, a anunțat acesta pe pagina sa publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here