Târgu Jiu: Începe Târgul Meșterilor Populari din România

301

O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari din România are loc la Târgu Jiu. Cea de-a XX-a ediție este programată în perioada 22 – 25 august 2024, iar oferta meșterilor este una bogată. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 23 august 2024, ora 11.00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.

Organizatorii acestui eveniment sunt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu.

„Așteptăm la ediția din acest an meșteri populari din Dolj, Gorj, Bihor, Mehedinți, Mureș, Vâlcea și Argeș. Pasionații de artă populară și tradiții sunt invitați să admire ori să cumpere obiecte inedite, lucrate manual și aduse din toate colțurile țării. Ceramică, miniaturi, costume populare tradiţionale, împletituri, dulciuri, apicultură, cusături și obiecte croșetate vor fi puse la vânzare de artizanii populari. Putem să spunem că meşteri valoroşi, participanţi la târguri naţionale şi internaţionale, vin la Târgu Jiu, pentru a expune şi vinde piesele la care au lucrat în ultima perioadă. Gorjenii și turiștii care se vor plimba prin centrul municipiului Târgu Jiu, începând de vineri vor avea ocazia să admire și să cumpere o mulțime de produse tradiționale realizate de meșterii populari”, au transmis organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here