MApN: Resturi de dronă au fost găsite în zona localității Ceatalchioi

162

Resturi de dronă au fost găsite, miercuri, în zona localităţii Ceatalchioi din judeţul Tulcea, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN). În acest context, au fost puse în aplicare procedurile operaţionale standard pentru astfel de situaţii.

MApN aminteşte că în ultimele zile echipele mixte de specialişti ai ministerului şi din alte structuri specializate din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, au continuat acţiunile de cercetare în teren pentru căutarea unor eventuale fragmente de drone căzute, săptămâna trecută, pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate de forţele ruse asupra unor obiective civile şi infrastructură portuară din Ucraina.

În ceea ce priveşte alte zone de incidenţă despre care au existat referiri în spaţiul public cu privire la posibile căderi de fragmente de drone, precum Niculiţel sau Chilia, cercetările nu au confirmat prezenţa acestora. MApN precizează că toate locurile identificate drept zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate persoane sau elemente de infrastructură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here