Palatul de Justiție Gorj, reabilitat de CNI

261

Palatul de Justiție Gorj, în care funcționează Tribunalul Gorj și Judecătoria Târgu Jiu, va fi reabilitat și modernizat.

Compania Națională de Investiții a scos deja la licitație contractul de prestări servicii privind elaborarea documentației tehnico-economice pentru „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Palatului de Justiție Gorj, str. Tudor Vladimirescu, nr. 34, municipiul Târgu-Jiu”, documentație premergătoare proiectului tehnic și lucrărilor de execuție. Contractul are o valoare de peste 380.000 de lei, fără TVA.
Firma care va câștiga licitația va trebui să întocmească, între altele, studii topografice, geotehnice, studii specifice pentru monumente istorice (ex. studiu istoric, studiu componente artistice lemn, studiu componente artistice metal, studiu de cercetare de parament, studiu litic, studiu privind iluminatul arhitectural la fațade), o expertiză tehnică structurală și una privind securitatea la incendiu pentru construcții și instalații, dar și un raport de audit energetic.
Perioada de timp totală estimată pentru elaborarea tuturor documentațiilor solicitate este de 7 luni.
Palatul de Justiție a fost construit după anul 1990. De la darea în folosință nu au mai fost efectuate alte lucrări de reabilitare și modernizare, cu excepția mansardării clădirii în perioada 2009-2011, se arată în documentație.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here