Primăria Rovinari, avertisment cu privire la distrugerea ambroziei

1046

Primăria oraşului Rovinari reaminteşte că proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole de pe raza oraşului, au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a plantei ambrozia, denumită ştiinţific “Ambrosia artemisiifolia”, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei, cât şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane se vor desfăşura, periodic, lucrări de întreţinere a erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice.
Cei care nu elimină focarele de infestare cu ambrozie, pot fi sancţionaţi cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 la 20.000 de lei pentru persoanele juridice.
Potrivit HG nr.707/2018, ”în situaţia în care autorităţile locale, la expirarea termenului de 15 zile de la transmiterea avertismentului, constată că proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole nu au efectuat lucrări de curăţare a terenurilor infestate cu buruiana ambrozia, pot interveni pe terenurile infestate pentru a le curăţa. În toate cazurile în care proprietarul notificat conform alin. (1) nu permite accesul pe terenul supus lucrărilor de intervenţie în vederea executării acestora de către autoritatea administraţiei publice locale, primarul solicită autorizarea instanţei judecătoreşti competente, prin ordonanţă preşedinţială, dată cu citarea părţilor. (…) Costurile generate de efectuarea lucrărilor de prevenire, combatere şi distrugere a speciei Ambrosia artemisiifolia vor fi suportate de către proprietarii, deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole”.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here