Sporuri uriașe la stat. Și pentru hemoroizi

1556

Pentru mulţi angajați la stat, munca reprezintă un „grad major” de periculozitate pentru care se dau sporuri consistente. Iată cine primește bani în plus pentru hemoroizi sau pentru undele electromagnetice. De exemplu unii dintre angajaţii de la Ministrul Finanţelor au mai mulţi bani decât ministrul.

Mai exact, în cadrul Direcției Generale de Inspecție Economico-Financiară directorul încasează 10.000 de lei. Şeful de serviciu ia în mâna aproape 14.000 de lei, la fel şi un consilier superior. În total, această Direcție are 44 de angajați care iau lunar salarii în valoare de 75.000 de euro.

Mai mult, munca la Ministerul de Finanțe are şi un „grad major” de periculozitate, drept pentru care angajaţii primesc pe lângă salariu şi sporuri.

De exemplu, un manager public superior grad V primește un spor pentru condiţii de muncă de 4,088 de lei. De asemenea, un consilier pentru afaceri europene, grad IV, primește un spor de periculozitate de 3,160 de lei.

Iar un secretar general grad II primește un spor pentru condiţii de muncă de 2,416 lei.

Asta nu este tot. De exemplu o parte dintre angajaţii de la Consiliul Județean Neamţ primesc sporuri pentru… hemoroizi.

Vorbim despre personalul care lucrează în asistenţă socială. Pe lângă acest spor, potrivit unui proiect din 29 iunie 2023, unii angajaţii ar putea primi șapte zile în plus la concediul de odihnă.

Nici parlamentarii nu au fost uitați. Şi ei primesc pe lângă salariu şi sporuri pe motiv că sunt afectaţi de undele electromagnetice. (Antena 3CNN).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here