A cerut bani pentru Rânca

1315

Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a depus un amendament la proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2022, cerând bani „pentru unirea peste munți, prin telegondolă și pârtii de schi, a județelor Gorj, Vâlcea și ulterior Hunedoara”, pentru crearea celui mai mare domeniu schiabil din România.
„Între ultimul pilon al telescaunului de la Rânca (Gorj) și ultimul pilon al teleschiului de la Vidra (Vâlcea) sunt 8.53 km, la o medie a altitudinii de 1900 m, 70% din traseu fiind pe panta opusă Soarelui. La altitudini de 2105, 1950, 1851 metri se bifurcă zeci de km de traseu pentru pârtii adiacente, rezultând cel mai mare domeniu din țară. Pe lângă acest domeniu trece Transalpina, șosea asfaltată care leagă regiuni istorice. La Rânca există unități de cazare, acomodare suficientă pentru început. Odată făcut acest proiect, turismul ar trece la alt nivel. Operatori hotelieri internaționali aduc cu sine și turiști străini, care înseamnă dezvoltare adiacentă pentru multe alte activități. Înseamnă locuri de muncă, comerț, mulți bani tranzacționați, alt gen de afaceri”, spune deputatul Miruță.
Prima fază a proiectului s-ar ridica la circa 12 milioane de euro, spune deputatul de Gorj, care a cerut sprijinul parlamentarilor din județ pentru aprobarea acestui amendament.
„Îi rog pe parlamentarii de Gorj să depună toate eforturile necesare în grupurile lor politice și să își folosească toată influența pe care o au pentru ca acest proiect al gorjenilor în special, să primească și susținerea PSD-PNL. Grupul parlamentar al USR va vota și în comisii și în plen acest proiect”, a conchis Miruță. Executivul a adoptat luni proiectul bugetului pe anul 2022, urmând ca legea să meargă în Parlament pentru dezbateri și vot.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here