APT: Voucherele de vacanță, reintroduse din 2022 – Solicitare

1657

Organizațiile din industria ospitalității lansează un apel disperat către guvern şi solicită reintroducerea voucherelor de vacanță pentru a recupera pierderile uriașe din 2020 și din 2021 din sistem. Aceștia susţin că voucherele ar trebui să fie introduse şi la privat, nu numai la stat, anunță bzi.ro.

În 2020, guvernul PNL-USR a luat decizia de a sista furnizarea de vouchere de vacanță în contextul crizei economice şi pandemice din România.

Într-un mesaj publicat recent, cei de la APT, au solicitat guvernului reintroducerea, începând cu anul 2022, a voucherelor de vacanță. Măsura care ar putea fi îmbunătăţită este importantă pentru recuperarea pierderilor din turismul românesc, pierderi generate din cauza pandemiei de COVID-19. Alianţa pentru Turism susţine că şi privatul ar putea beneficia de un asemenea sprijin:

„Cele 24 de organizații care acoperă tot spectrul industriei ospitalității, reunite sub numele Alianța pentru Turism (APT), precum și alte organizații sindicale și patronale care reprezintă toate domeniile economiei naționale susțin importanța majoră a reintroducerii voucherelor de vacanță începând cu 2022. Este esențial ca această decizie să fie legiferată până la sfârșitul acestui an. APT, alături de celelalte organizații sindicale și patronale, salută anunțul public privind reintroducerea VOUCHERELOR DE VACANȚĂ pentru toate categoriile de angajați începând cu 2022 şi propun guvernului o formulă îmbunătățită.
În condițiile actualei crize severe de personal, voucherele de vacanță reprezintă un factor de motivare puternic pentru angajații din domeniul public și privat ”Deși s-a creat falsa percepție că angajații din sectorul privat nu pot beneficia de voucherele de vacanță, cifrele dovedesc contrariul, indicând interesul în creștere al angajatorilor privați pentru această formă de incentivare. De exemplu, de la începutul anului până la 30 septembrie 2021, sectorul privat a alocat angajaților vouchere de vacanță în valoare de peste 52 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 17% din valoarea totală a voucherelor emise în anul precedent. Creșterea motivației și eficienței angajaților, refacerea energiei fizice și intelectuale a acestora constituie o parte dintre beneficiile aduse forței de muncă”, transmite APT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here