Abuzul continuă la CEO!

4291

Nicio schimbare cu privire la pensionarea minerilor și energeticienilor. De peste trei luni, angajații CEO așteaptă să iasă la pensie în baza Legii 197/2021, blocată de diriguitori și în prezent.

Liderul sindical Manu Tomescu numește acest fapt ,,genocid social”, pentru că numai în ultimă săptămână au mai murit doi salariați ai CE Oltenia.
Problema este că, din cauza nepăsării actualilor șefi din administrația națională, oamenii care lucrează în cariere și termocentrale chiar nu mai apucă să iasă la pensie.

Morți după 35 de ani de muncă
Manu Tomescu vorbește despre moartea celor doi mineri din carierele Roșia și Roșiuța: ,,Minerii și energeticienii din subunitățile C.E. Oltenia ne anunță că în această săptămână ne-au mai murit doi colegi! Este vorba de Badoiu Dorel de la Cariera Roșia și de Luca Doru de la Cariera Roșiuța. Ambii au peste 35 de ani de muncă, 35 de ani de contributivitate la sistemul de pensii, dar pentru că nu le-au fost recunoscute condițiile speciale de muncă, ei n-au mai apucat nici măcar o zi de pensie!”, scrie Manu Tomescu pe pagina sa de socializare.

Pensiile nesimțite, și pe spinarea angajaților din minerit și energie
Guvernul României și SISTEMUL continuă ABUZUL prin care țin blocată legea 197, făcând astfel economii pentru pensiile nesimțite ale PRIVILEGIAȚILOR SISTEMULUI, iar minerii și energeticienii sunt din ce în ce mai îmbătrâniți și bolnavi, cu speranța de viață tot mai redusă spre sfârșitul activității, mai spune Tomescu, vicepreședinte al Sindicatului Energia Rovinari. El mai precizează: „Cu toate că legea 197/2021 oferă oportunitatea de a întineri forța de muncă din C.E. Oltenia prin pensionarea lucrătorilor bătrâni și bolnavi și angajarea în locul lor a tinerilor din județ, care oricum nu își pot găsi un loc de muncă, Guvernul României continuă să supună minerii și energeticienii unui GENOCID SOCIAL prin care continuă să moară din ce în ce mai mulți, fiind în timpul activității, fără a mai prinde pensionarea după ce au contribuit zeci de ani pentru sistemul de pensii!”, a fost mesajul liderului.
M.C.H.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here