Concurs naţional pentru copiii talentaţi la artă

1452

Asociaţia Odiseea, organizaţie non-guvernamentală care derulează programe de educaţie non-formală, a lansat, la începutul acestei săptămâni, cea de-a II-a ediţie a concursului naţional dedicat copiilor cu talent la artă – ,,Odiseea Tânărului Artist”. Micii artişti cu vârste între 10 şi 18 ani au timp până pe 18 aprilie să înscrie în competiţie o pictură, desen sau un colaj cu tema ,,Speranţă”. Cele mai reuşite opere vor fi premiate cu peste 2.000 de euro şi expuse la cel mai mare eveniment dedicat artei din ţară – Art Safari Bucureşti, în primăvara acestui an.

Participanţii sunt invitaţi să realizeze o lucrare de artă (pictură, desen sau colaj) care să ilustreze tema ,,Speranţă” şi să o înscrie online pe platforma ateliere.odiseea.ro/odiseea-tanarului-artist, în intervalul 15 martie-18 aprilie. Jurizarea va avea loc online în perioada 19-25 aprilie. Juriul este format din Ioana Ciocan (curator de artă şi directorul Art Safari Bucureşti), Elena Dumitrescu (lector, departament sculptură, Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti) şi Ionuţ Barbu (profesor de pictură, Liceul de Arte Plastice ,,Nicolae Tonitza” din Bucureşti). Câştigătorii desemnaţi vor fi anunţaţi prin email, în intervalul 26-30 aprilie, şi au obligaţia de a transmite lucrările în format fizic prin poştă/curier, până cel târziu 5 mai 2021, către Asociaţia pentru educaţie Odiseea (Şoseaua Chitilei, nr. 431, Bucureşti). Valoarea totală a premiilor oferite se ridică la 2.600 de euro.
Acestea vor fi acordate copiilor cu vârste între 10 şi 14 ani, după cum urmează: Premiul I – 800 de euro, Premiul 2 – 500 de euro, Premiul 3 – 300 de euro, Menţiuni – 20 de premii (50 de euro/fiecare). Pe lângă premiile în bani, toate lucrările de artă câştigătoare, inclusiv menţiunile, vor fi expuse în cadrul ediţiei 2021 a Art Safari Bucureşti, eveniment ce va avea loc în perioada 13-23 mai 2021, în clădirea Victoria Tower din centrul Bucureştiului. De asemenea, Asociaţia pentru educaţie Odiseea oferă şi copiilor cu vârste între 15 şi 18 ani oportunitatea de a-şi înscrie lucrările în concurs. 10 cele mai bune opere de artă din această categorie de vârstă îşi vor găsi locul în expoziţia dedicată concursului ,,Odiseea Tânărului Artist” din cadrul Art Safari 2021. (Pentru această categorie de vârstă nu se acordă premii în bani). Regulamentul complet al concursului, care cuprinde inclusiv cerinţele tehnice ale lucrărilor şi criteriile de selecţie, este disponibil aici: https://bit.ly/3t31Jqa.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here