PSD și PNL, fără alianțe la parlamentare

1078

Cele două mari partide au anunțat că vor candida pe propriile picioare la alegerile parlamentare din acest an. Atât PSD, cât și PNL nu vor încheia alianțe politice.
„Am discutat cu colegii mei în ceea ce privește alianțele politice și am luat hotărârea ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianță electorală pentru alegerile locale. După cum știți, din Consiliul Politic Național fac parte și primarii de mari municipii și președinții de consilii județene, ei aflându-se în bătălii locale cu celelalte formațiuni politice în județele pe care le reprezintă. Cred că acest lucru a înclinat foarte mult, fiind adversari politici atât cu Pro România, cât și cu ALDE, dar și cu PPUsl”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.
O decizie similară s-a luat și în cadrul PNL. „PNL este cel mai puternic partid din România și normal că participă în alegerile parlamentare pe propriile picioare”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.
Întrebat dacă după alegeri vor exista colaborări în Parlament cu PMP sau USR, Orban a spus că singura certitudine este că nu se vor face înțelegeri cu PSD.
Alegerile parlamentare au loc pe 6 decembrie. Mandatul actualului Parlament se încheie pe 21 decembrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here