Craiova anunţă că vrea titlul, dar jocul scârţâie

1130

Noul antrenor al Universităţii, Cristiano Bergodi, şi jucătorii săi cred că au puterea de a aduce un nou titlu în Bănie, însă cele două amicale disputate la sfârşitul săptămânii trecute ar trebui să-i tempereze pe juveţi. În primul meci contra Viitorului, gazdele au suferit o înfrângere usturătoare, 0-3. Luis Munteanu (cu o dublă) şi Cosmin Bîrnoi au stabilit scorul final încă din primele 45 de minute. Singurul remarcat din tabăra doljenilor a fost Gustavo, care s-a reacomodat repede la Craiova. Bergodi a trimis în teren următoarea formulă: L. Popescu – Vlădoiu, Gardoș, Cosic, Bancu, Kamer Qaka, Ivanov, A.Popescu, Gustavo, Mihăilă, Luis Nițu. Au mai intrat: Marinescu – Baiaram, Danciu. Mihăilă a părăsit terenul după nici 10 minute, accidentat.,,Sunt dezamăgit și de rezultat și de ce am văzut în teren. M-a surprins lipsa de prospețime, nici măcar nu au alergat jucătorii, dacă prin relațiile de joc am fost puși în dificultate de cei de la Viitorul. E și primul joc după o lungă perioadă și îmi întărește ce am spus că avem nevoie de mai multe jocuri amicale. Sper să aibă un parcurs bun Bergodi și să ne îndeplinim obiectivul de a juca într-o cupă europeană. N-aș vrea să fiu în locul lui Bergodi, a venit și târziu, și a stat în carantină, sunt și aceste condiții care trebuie îndeplinite, plus presiunea care este la Craiova pe orice antrenor, fiindcă avem nevoie de rezultate. Meciurile cu Botoșani și Astra sunt capitale pentru ceea ce vrem să facem, trebuie neapărat câștigate” a spus Sorin Cârțu, preşedintele Universităţii, după primul meci.

Bărbuţ Show!
În a doua partidă cu Viitorul, Cristiano Bergodi a folosit formula: Pigliacelli – Mitran, Bălașa, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Cicâldău, Nistor – Bărbuț, Ivan, Baiaram. Au mai intrat Vlădoiu, Danciu şi Niţu.Rivaldinho a deschis scorul pentru marinari, dar o dublă superbă a lui Bărbuţ a oferit revanşa Craiovei. Universitatea a arătat mult mai bine la capitolul posesie, dar a ratat şi oportunităţi destul de clare de gol. Elvir Koljic a fost menajat după o lovitură la genunchi.
,,Am marcat două goluri frumoase cu stângul, sper să vină și în campionat la fel. Am exersat aceste execuții în perioada de pauză și mă bucur că mi-au ieșit. Sper să nu mă opresc cu golurile, dar cel mai important este să câștige echipa. Trebuie să luăm primul meci cu Botoșaniul și să luăm cele 3 puncte, iar după ne vom gândi la titlu. Știm bine că Universitatea este o echipă iubită și va fi dificil pentru noi și pentru fani să jucăm cu tribunele goale. Următoarele două jocuri vor fi grele, dar așa se va întâmpla pe tot parcursul play-off-ului. Noi o să intrăm pe teren și vom da sută la sută” a declarat omul meciului, Cristi Bărbuț. Şi Cristiano Bergodi a spus că este mâhnit că va debuta cu tribunele goale, dar crede că valoarea lotului său poate anula acest handicap.„Nu e ușor să ne revenim după două luni și jumătate. E foarte greu pentru un antrenor să gestioneze această perioadă, e normal că poate să apară surprize din toate punctele de vedere. Ştiu că la Craiova se vrea performanță și joc plăcut, nu va fi ușor, dar vom încerca tot ceea ce ține de noi. E o problemă mare că nu vom avea spectatori, dar nu poate să fie o scuză pentru jucători. La Craiova, suporterii erau al 12-lea om pe teren, trebuie să ne motivăm singuri, iar antrenorul are un rol important”, a afirmat tehnicianul italian.Meciul Craiova-Botoşani se joacă vineri, 12 iunie, de la ora 20.00.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here