Proiectul ,,Petale de suflet” continuă – Meloterapeutul Iovu a încântat elevii Liceului de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu!

1696

Gheorghe Iovu, unicul meloterapeut acreditat din România, a fost prezent, marți, la Târgu-Jiu pentru a continua proiectul început anul trecut în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Iovu a concertat, a treia oară, pentru elevii Liceului de Arte, reprezentat de dir.Ana Daria Ionescu Haidău, inițial, chiar și pentru școlarii cu cerințe educaționale speciale.

Proiectul, inițiat de inspectorul școlar Cristinel Gârdu și coordonat la nivelul unității școlare de prof.Eugenia Liliana Ștefănescu a atras elevi atât de la nivel primar, cât și de gimnaziu și liceu, de la secțiile de muzică, artă plastică și teatru. Marți, la evenimentul de la Liceul de Arte a fost prezent și inspectorul școlar Cristinel Gârdu.Pentru elevi s-au interpretat piese care au încântat publicul, o parte a elevilor, arătându-se cunoscători ai melodiilor unice ale compozitorului. ,,Întotdeauna revin cu mare și real drag la Târgu-Jiu și mă motivează, în special, prietenii mei de suflet Lili și Ciprian. Am fanii numeroși în municipiu care adoră muzica mea de aceea și revin cu drag aici. Mulți dintre spectatori mi-au spus că resimt efectul pozitiv al muzicii, în suflete. Un elev mi-a spus, marți, că muzica mea este una inteligentă, lucru care m-a încântat”, a declarat Gheorghe Iovu.

Muzică pentru liniştea celor care au nevoie de eliberare de stres şi de alinare
Gheorghe Iovu este primul şi singurul meloterapeut atestat din România. Din 1997, participă la congrese şi conferinţe pe teme spirituale, în ţară şi în străinătate. A fost bucuros să vadă că vienezii şi nemţii îl consideră magician al sunetelor, după concertele susţinute în Austria şi Germania. Încă nu are ucenici, deşi s-au arătat mai mulţi interesaţi să înveţe de la el.
„Ca să formezi ucenici trebuie să stai lângă ei, ori eu încă sunt mult timp plecat la concerte şi conferinţe”, mai spune el. Gheorghe Iovu a auzit chemarea muzicii devreme. „Îmi plăcea muzica atât de mult încât şi la cinema mergeam pentru coloana sonoră a filmelor, nu pentru acţiune”, spune el. Din această cauză, a văzut câteva filme de zeci de ori. A făcut un curs de chitară şi canto, iar din 1969, compune. A început cu piese pentru chitară, piese pentru suflet.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here