AUDIO: Prefectul Rujan MINTE, în scandalul reactivilor de la magazia spitalului! IATĂ DOVEZILE!

2455

Inconsecvența în declarații a prefectului județului Gorj, Ion Cristinel Rujan, în scandalul privind condițiile improprii în care erau depozitați reactivii, dezinfectanții și alte materiale sanitare în magazia Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu au ca unic scop decredibilizarea presei. După patru zile de la momentul în care a vizitat magazia spitalului, prefectul a declarat, sigur pe sine, că în acel loc nu au fost depozitați niciodată reactivi care sunt folosiți în analizele medicale, fără să amintească faptul că primul lucru pe care i l-a prezentat magazionerul a fost tocmai un reactiv de laborator. Mai mult, există documente, comenzi pentru distribuitori, pentru diverse materiale, dispozitive medicale și reactivi, semnate de conducerea spitalului, în care este indicată adresa locului de furnizare, adică la magazia spitalului. Dovada indubitabilă că reactivii ajungeau sub șopronul din corpul spitalului de sub Pasarelă, pe strada A.I. Cuza este o înregistrare, din data de 13 octombrie a.c., cu un angajat al unei firme distribuitoare care tocmai ce descărca reactivi.

Dovezi!
Susținerile prefectului Cristinel Rujan cum că în magazia SJU Târgu-Jiu nu au existat ,,niciodată” reactivi este pe cât de mincinoasă, pe atât de periculoasă pentru credibilitatea presei și pentru rolul mass-media, unul vital pentru existența unei societăți democratice. Prefectul Rujan a declarat că, în timpul vizitei de la spital (!?) a constatat că ,,în acea magazie nu au fost depozitați niciodată reactivi care sunt folosiți în analizele medicale la laboratorul spitalului”. Cum a reușit prefectul să-și creeze această convingere în vizita care a durat 10-15 minute e greu de spus, însă câteva probe incontestabile îl contrazic și restabilesc adevărul.
•Magazionerul Constantin Rădăcină i-a arătat prefectului unul dintre reactivii încă depozitați în magazine, după ce majoritatea fuseseră relocați în farmacia spitalului, dar acest aspect nu și l-a amintit Rujan, preocupat să-l disculpe pe Capotă.
•Există fotografii cu reactivi depozitați în magazie, realizate la data de 13 octombrie de către jurnaliștii Gorjeanul
•Există mai multe documente, comenzi, semnate de managerul Gigel Capotă, directorul financiar contabil, Dumitru Vienescu și șeful Serviciului Aprovizionare, Florin Brâncuș, remise firmelor de distribuție, care indicau ca loc pentru livrarea produselor, reactivi, dezinfectanți, etc, ,,str. A.I. Cuza, nr.1 (magazie)”
•Există o înregistrare cu unul dintre distribuitori care spune că a adus reactivi. Vă redăm dialogul dintre magazioneri și șofer:
,,Magazioner: Așa se aduce reactivul? Dacă se sparge unul din ăsta?
Șofer: Adio! Pa! A murit șoferul!
Magazioner: Parcă tot mata erai când mi l-ai adus pe ăla cu 4 grade?
Șofer: Da, Da, Da, iată cum e lipit! De fapt n-avem voie nici să-l deschidem.
Magazioner: Mai iasă analizele ăstea bune? Asta e TBC-ul? Ăsta trebuia să meargă în farmacie și ăsta”.

Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here