Se anunță proteste la CE Oltenia. „Au în cap numai schimbări”

1478

Raportul Corpului de control al premierului Viorica Dăncilă, care a depistat o serie de nereguli la Complexul Energetic Oltenia, este puternic contestat de liderii de sindicat din companie. „Sunt aberații”, susține și Nelu Roșca, liderul de sindicat de la Cariera Roșiuța. Sindicaliștii iau în calcul organizarea de noi proteste în toamnă.

„Paharul e deja plin”, avertizează liderul de sindicat Bogdan Bejinaru. Potrivit sindicalistului, „lupta e pentru cine pune director, în nici un caz de ce îi trebuie acestei companii”, aducând în discuție chiar greva generală. Și Adrian Marciuc, vicepreședintele Federației „Univers”, vorbește despre o toamnă fierbinte, cu proteste la CE Oltenia. „O să vedeți că în luna septembrie sindicatele o să se ridice, pentru că și incertitudinea asta, cu schemă de ajutor, fără schemă, cu declarațiile domnului Vișan, trebuie să ne pună pe toți pe gânduri. Toți avem familii de întreținut, o să apelăm la lupta sindicală. Nu ne bagă nimeni în seamă”, a precizat Marciuc, susținând că se încearcă „ruperea mișcării sindicale”. Afirmația vine după ce Corpul de control al premierului Dăncilă a arătat, într-un raport, că trei dintre inspectorii sociali au venituri de natură salarială și de la companie, și de la sindicate, ceea ce este ilegal.

„Au în cap numai schimbări”
Liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, crede că se dorește „ducerea în derizoriu a liderilor de sindicat”, pentru a pune pe butuci compania. „Văd o grupare de hiene care au în cap decât schimbări. Despre inventarierea problemelor cu care se confruntă acest Complex văd că nu există nicio intenție din partea acestor foruri de conducere. Am făcut apel și le-am făcut o recomandare să facă o întâlnire cu partenerii sociali, cu membrii Directoratului, cu factorii care sunt implicați în procesul de producție în cadrul acestei societății, dar văd că nu se dorește. Vor să ducă în derizoriu președinții de sindicat, pentru a face praf această societate. Asta văd! Vin cu tot felul de povești și de minuni care nu sunt ancorate în realitate. Spun tot felul de aberații. Astea sunt bande, nu corpuri de control. Vom face acțiuni sindicale”, a declarat Roșca, la un post local de radio. Raportul de Control a fost transmis mai multor instituții, inclusiv la Parchet, și se vehiculează că acesta va sta la baza revocării din funcție a membrilor Directoratului CE Oltenia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here