400 de copii și tineri din țară, la Festivalul ,,În pași de dans spre infinit”, de la Târgu-Jiu

884

La Târgu-Jiu, în data de 8 iunie va debuta Festivalul Național de Balet și Dans Modern ,,În pași de dans spre infinit”. Evenimentul este organizat anual de către Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, alături de Consiliul Județean Gorj.

Festivalul va începe în data de 8 iunie, ora 11.00, pe scena Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu pentru participanții la secțiunea balet, și, tot cu începere de la ora 11.00, pe scena Teatrului de Vară din municipiu pentru participanții la secțiunea dans modern.
,,Acest festival se adresează cursanților disciplinelor de balet și dans modern din școlile populare de artă, cluburi ale copiilor și alte unități școlare din țară. Evenimentul se desfășoară pe parcursul unei singure zile, aducând în scenă mai multe genuri de dans: street dance, hip hop, fantezie coregrafică, balet, dans contemporan, dans modern, și se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 19 ani. Se anunță o competiție acerbă, înscriindu-se în jur de 400 de copii și tineri foarte bine pregătiți din Alba Iulia, Slatina, Orșova, Vâlcea, Oradea și Craiova”, a declarat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu.
Pentru organizarea acestui festival vor exista două jurii: un juriu pentru secțiunea dans modern format din trei specialiști și un juriu alcătuit din cinci specialiști pentru secțiunea balet. Aceștia vor aprecia: originalitatea interpretării, mișcarea scenică, selectarea tematicii dansului în concordanță cu vârsta copilului, costumația, sincronizarea pașilor de dans, a ritmului cu muzica.
În urma clasamentului stabilit de către membrii juriului, organizatorul va acorda diplome câștigătorilor locurilor I, II și III. Toți participanții înscriși vor primi din partea organizatorului medalii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here