Hoţi de cablu, arestaţi

447

Cinci gorjeni, printre care şi un agent de pază, au fost arestaţi preventiv joia trecută pentru o perioadă de 25 de zile. Cei cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani sunt suspectaţi că au sustras din incinta unui depozit cablu electric evaluat la 26.600 de lei. Alte două persoane reţinute în acest caz sunt cercetate în stare de libertate.

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au identificat şi reţinut şapte persoane suspectate că au sustras din incinta unui depozit, aparţinând unei cariere miniere, cablu electric evaluat la suma de 26.600 lei. Hoţii au acţionat în noaptea de 18 spre 19 iulie, în zona Carierei Jilţ Nord. Spre ghinionul lor, în zonă se aflau şi poliţiştii. Oamenii legii au observat autoturismul suspecţilor oprind în apropierea depozitului iar apoi au văzut patru bărbaţi coborând din maşină şi sărind gardul depozitului. Cei patru suspecţi au fost imobilizaţi de poliţişti şi conduşi la sediul secţiei de poliţie pentru cercetări.

Agentul de pază, complicele hoţilor
Pe parcursul anchetei, oamenii legii au stabilit că hoţii au acţionat în complicitate cu agentul de pază, nefiind prima dată când furau cablu din depozitul respectiv.
„Pe parcursul audierilor, s-a constatat că suspecţii, B.E., de 33 ani, M.C., de 42 ani, C.G., de 42 ani, toţi din oraşul Rovinari şi D.C., de 23 ani, din comuna Fărcăşeşti, urmare a unei înţelegeri anterioare cu B.A., de 19 ani, din comuna Negomir, persoana care se afla în serviciul de pază, au pătruns în incinta depozitului pentru a sustrage cablu electric cu interior din cupru, însă activitatea infracţională le-a fost oprită de către poliţişti. Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că suspecţii aveau cunoştinţă despre existenţa cablului în acel depozit, întrucât, în noaptea de 15 spre 16 iulie a.c., fiind ajutaţi de agentul de pază B.A., au sustras 43 de metri de cablu electric, evaluat la suma de 22.600 lei. Referitor la această faptă, poliţiştii au constatat că suspecţii D.C., C.G., B.E. şi P.M., de 29 ani, din comuna Bîlteni, în complicitate cu agentul B.A. care executa serviciul de pază, au escaladat gardul şi au pătruns în depozit, de aici sustrăgând cei 43 de metri de cablu electric. Ulterior, după ce au înlăturat mantaua din plastic, cantitatea de cupru rezultată, aproximativ 186 de kg, i-au vândut-o suspectului G.N., de 43 ani, din comuna Coţofenii din Faţă, judeţul Dolj, pentru suma de 3.700 lei, pe care au împărţit-o”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. În cursul zilei de 19 iulie, cei şapte suspecţi au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, Parchetului şi Judecătoriei Motru. Cu această ocazie, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 25 zile, pe numele a patru dintre suspecţi, cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Mandat de arestare preventivă pentru 25 de zile a fost emis şi pe numele agentului de pază, cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de furt calificat. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale în cauză.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here