Zece copii din Târgu-Jiu își vor petrece, săptămâna aceasta, la Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj de la Curtișoara, unde vor avea ocazia de a învăța mai multe despre meșteșugurile tradiționale practicate de bunicii și străbunicii lor.
Cei zece micuți sunt utilizatori ai Filialei pentru Copii a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” și au fost selectați să participe la ediția din acest an a atelierului ”În bătătura bunicilor”, desfășurat de instituția respectivă în parteneriat cu Muzeul Județean Gorj și Școala Populară de Artă Târgu-Jiu.
”De luni, 27 iunie, va începe cea de-a VI-a ediție a atelierului ”În bătătura bunicilor”, pe care Biblioteca Județeană ”Christian Tell” îl desfășoară în parteneriat cu Muzeul Județean Gorj și cu Școala Populară de Artă Târgu-Jiu. Atelierul se adresează copiilor care sunt utilizatorii serviciilor noastre la Filiala pentru Copii; timp de o săptămână, ei vor învăța de la meșteri în frumosul decor de la Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj de la Curtișoara, meșteșugurile bunicilor, străbunicilor.
În felul acesta sperăm să păstrăm tradițiile gorjenești și să le ducem mai departe. Copiii vor avea ateliere de instrumente muzicale, arta lemnului, artă decorativă și țesături. În ultima zi, adică vineri, 1 iulie, vor primi diplome de participare. Atelierele încep în fiecare zi în jurul orei 10.00 și durează două ore”, a precizat Olimpia Bratu, managerul Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj.
Cei patru meșteri populari care îi vor iniția pe cei mici în tainele meșteșugurilor tradiționale sunt Ștefan Popescu (instrumente muzicale), Nicolae Rotaru (arta lemnului), Filomela Tiștere (țesături) și Daciana Ungureanu (artă decorativă).
R.L.