S.O.S. Copiii Gorjului a finalizat proiectul „Eu şi familia mea”

900

Fundaţia „S.O.S. Copiii Gorjului” a organizat, în data de 13 ianuarie 2015, orele 12, la sediul din Târgu-Jiu, conferinţa finală a proiectului „Eu şi familia mea”. Acest proiect este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi s-a derulat pe o perioadă de 14 luni. Proiectul s-a adresat copiilor beneficiari ai serviciilor furnizate de Fundaţie în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Copii cu Dizabilităţi şi familiilor lor.

Conducerea Fundaţiei „S.O.S. Copiii Gorjului” a organizat conferinţa finală a proiectului „Eu şi familia mea”. Obiectivul general al proiectului a fost realizarea unei strategii de susținere a copilului cu dizabilități şi a familiei lui, printr-o intervenție integrată. La nivelul copilului, intervenţia a vizat formarea şi dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă, iar la nivelul familiei, susţinerea informaţională, susţinerea  educativă  şi psiho-socială.

Rezultate obţinute
Proiectul, derulat în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, Fondul Tematic Participarea Societăţii Civile, Schema de grant pentru ONG-uri, Componenta Social, s-a adresat copiilor beneficiari ai serviciilor furnizate de Fundaţie în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Copiii cu Dizabilităţi şi familiilor lor. proiect (1)Principalele rezultate obţinute în cadrul proiectului au fost: 31 de copii cu dizabilităţi beneficiari ai serviciilor  furnizate în  cadrul  Centrului  de  Recuperare şi Reabilitare pentru Copii cu Dizabilităţi au participat, timp de 11 luni, la activităţi de formare şi dezvoltare a abilităţilor de viaţă independentă; 226 de copii cu dezvoltare normală, elevi ai proiect (2)şcolilor gimnaziale „Alexandru Ştefulescu”, „Sf. Nicolae” şi „Pompiliu Marcea” din Târgu-Jiu, cu care s-a colaborat în proiect, au participat la 71 de acţiuni,  alături de cei 31 de copii cu dizabilităţi; 39 de membri ai familiilor copiilor cu dizabilităţi au fost instruiţi teoretic şi practic, privind dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă la copiii cu proiect (4)dizabilităţi, timp de 10 luni; 71 de membri ai familiilor au fost informaţi cu privire la patologia copilului, tehnicile de deplasare, adaptarea spaţiului  intern, cadrul legislativ; 89 de membri ai familiilor copiilor cu dizabilităţi au fost consiliaţi individual şi 83 de persoane au participat la şedinţe de consiliere familială; 35 de părinţi au participat la grupurile interfamiliale de discuţii; a fost realizat un Cadru  strategic de intervenţie integrată copil cu dizabilităţi-familie, care promovează o abordare  inovativă în furnizarea serviciilor sociale pentru copiii cu dizabilităţi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.