Scoaterea la licitație, anul trecut, a golului alpin de pe doi munți din zona Godinești, adică de pe Groapele și Bou, este una cu mari carențe, atâta timp cât unul dintre munți a ajuns, culmea, tocmai în posesia nepotului viceprimarului Bebe Cioată, Vasile Cioată de la PSD, dar și a unor ciobani cunoscuți în zonă, care și-au întins influența și înspre Tismana. Mai mult, jumătate din muntele Groapele i-a revenit, mai exact, prin încredințare directă, și fiului funcționarului public Dan Ghițulescu, casier la primărie, mai precis lui Gabriel Gițulescu. O felie din bucata ,,de tort” a revenit și unui consilier local. Matrapazlâcul care stă în spatele acestor jocuri pentru subvențiile de miliarde de la APIA, par reale dacă ne gândit că un cetățean din zonă s-a înscris și el la licitație, dar a fost oprit la participare, pe motiv că cererea sa de înscriere ar fi fost depusă mai târziu cu o zi. Documentele prezentate de localnic contrazic cele spuse de primăriei și relevă că s-au tras sfori serioase pentru ca jocurile deja făcute pentru golul alpin să nu fie stricate de această persoană. Cetățeanul s-a adresat DNA, Poliției Economice, Prefecturii Gorj și APIA sesizând neregulile din primăria condusă de edilul Coman Aurariu, trecut recent în barca PNL. Singura instituție care a făcut un pas pe marginea sesizări a fost doar DNA care a transmis dosarul penal spre soluționarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, unde se află din 2019, trecând anterior pe la IPJ.
Pe data de 2 martie 2019, un cetățean din Godinești, unul dintre cel mai mare crescător de animale din localitate, decide să participe la licitația pentru golul alpin, anunțată pentru o dată ulterioară. Solicitarea omul se depune la primărie, în timp, ca să fie anunțat însă că demersul său a fost tardiv, deși licitația trebuia să aibă loc în următoarele zile. Practic, solicitantul este scos din joc deși primește acasă o adresă în care este anunțat că are la dispoziție 10 zile pentru a depune o serie de documente necesare la licitație.
Omul află, cu stupoare, mai târziu, că primăria nu a mai organizat nicio licitație, cu toate că au fost câte două cereri pe fiecare munte, dar s-a mers pe mica înțelegere.
Consilier local, cu lingura la brâu
Mai exact, Muntele Bou a fost încredințat pentru 10 ani Asociației Godinești 2012, președinte acesteia fiind tocmai Bivolaru Constantin, consilier local. În cauză apare o situație clară de incompatibilitate, ignorată însă de autoritățile locale, primarul acceptând jocul ca și viceprimarul, băgat până la gât în afaceri cu banii publici. Celălalt munte, mai precis Groapele este împărțit, în schimb, frățește, mai exact fiului casierului primăriei și ciobanului Novăceanu, care nu mai intrase până atunci pe Godinești, ocupând doar un munte din Tismana.Cetățeanul care spera într-o atribuire corectă a golului alpin se simte prostit pe față de jocul făcut în primărie de o comisie numită de autoritatea locală, comisie care a băgat astfel miliarde de la APIA în buzunarelor unor cetățeni care nu sunt străini de jocul aflat în spatele ușilor închise.
APIA în control în mașina reclamatului!
Frustrat de situație, cetățeanul se adresează organelor de anchetă și celor care aprobă subvențiile, mai ales că știa clar că asociația nu deține animale, decât fictiv. Se lovește însă de opacitatea organelor de control, de o verificare făcută, la normă, de salariați ai APIA, care se deplasează în teren cu mașina unuia dintre cei reclamați.
Deși pare de noaptea minții, funcționarii de la APIA Gorj, plătiți din bani publici, vin în munte cu mașina cotabilului asociației reclamate că nu are numărul de animale stabilit, deși li se cere să facă un control inopinant. Șocant este că APIA scrie negru pe alb, că s-a deplasat la control cu mașina de teren al lui Ciolacu Cătălin, contabilul Asociației Godinești 2012, motivând că drumul era impracticabil și nu aveau cu ce urca. Asta, în condițiile în care APIA Gorj deține autoturisme de teren, tocmai pentru astfel de situații.
O parte din animale nu se găsesc pe pășune, APIA scuzând nu scancționând vinovații, și chiar motivează că ovinele sunt la tratament. Se vede clar că APIA nu a vrut să se amestece însă în rahatul care mirosea până la DNA și înapoi, făcând un control superficial, de ochii lumii, menit să spele imaginea instituției, implicate în mai multe dosare penale, dovedite de anchetatori.
DNA mișcă tufa
Prefectura Gorj spală, de asemenea, puțina, trimite niște hârtii la primăria din Godinești și la DNA, singura strucură care întocmește însă dosarul penal nr.3055 din 2019, aflat în lucru, anul trecut, la IPJ Gorj, pus probabil la sertar la Parchetul din municipiu. Asta deoarece de aproape un an, reclamantul nu primește absolut niciun răspuns în cauză, fiind chemat o singură dată la Poliția Economică pentru a fi întrebat dacă susține, în continuare cauza.
Se spera, probabil, ca omul să se fi săturat de așteptare ori să se fi convins că organele statului au alte preocupări mult mai importante decât o sesizare banală de la Godinești, făcută de om de rând.
Cetățeanul le reamintește însă organelor de anchetă că el încă așteaptă un răspuns la solicitarea sa, că beneficiarii munților în cauză încasează sume exorbitante subvenții de la stat, fără să îi deranjeze sau controleze nimeni, râzând în nasul celor care sesizează că minciuna are picioare scurte.
ANAMARIA STOICA
Si la Tismana se maninca miliarde pe mina cu primaria de la APIA
Primarul Aurariu a ” trecut recent in barca PNL „. O stire tendentioasa .