Cinci unități sanitare din Gorj vor fi modernizate, dotate ori extinse, cu bani de la Guvern! Printre ele, și SJU Târgu-Jiu

1494

330 de unități sanitare vor putea fi construite, modernizate și dotate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), prin Compania Națională de Investiții (CNI). Printre acestea se află și cinci obiective din Gorj, din care trei sunt spitale.

Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a semnat ordinul pentru completarea listei-sinteză a obiectivelor incluse în Subprogramul ,,Unităţi sanitare”, venind, astfel, în sprijinul comunităților locale care nu au acces la servicii medicale moderne, la standarde europene. Programul prevede construirea și dotarea unor dispensare medicale din orașe și municipii, unde vor fi derulate lucrări de extindere, reabilitare, consolidare, eficientizare energetică, amenajare, modernizare și dotare a unor unități spitalicești. Printre cele 330 de obiective ce vor fi finanțate de MLPDA, prin CNI, se află și cinci unități sanitare din județul Gorj, trei fiind spitale. Astfel lucrările ce se vor efectua și obiectivele vizate sunt: ,,Reabilitare, modernizare și dotare Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu” – lucrări de reabilitare, modernizare și dotare; ,,Reabilitare, modernizare, dotare și extindere Dispensar Uman comuna Licurici, sat Negreni, județul Gorj” – lucrări de reabilitare, modernizare, dotare și extindere; ,,Reabilitare, modernizare și dotare Dispensar Uman comuna Mușetești, județul Gorj” – lucrări de reabilitare, modernizare și dotare; ,,Extindere Secții Chirurgie-Ortopedie și Psihiatrie din cadrul Spitalului de Urgență Târgu-Cărbunești, județul Gorj” – lucrări de extindere; ,,Reabilitare și modernizare Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, județul Gorj” – lucrări de reabilitare și modernizare.

Atenție deosebită pentru modernizarea sistemului medical
,,Obiectivul principal al Guvernului României în domeniul sănătății îl constituie asigurarea unor servicii de sănătate de o calitate și o accesibilitate superioară pentru toți cetățenii, iar creșterea calității serviciilor medicale presupune optimizarea tuturor componentelor legate de acestea, de la infrastructură și dotare până la actul medical propriu-zis, de la management și sisteme informatice până la respectarea drepturilor pacientului”, a precizat ministrul Lucrărilor Publice.
În acord cu acest obiectiv, MLPDA contribuie la dezvoltarea infrastructurii de sănătate și accesul la serviciile medicale pentru cetățenii atât din mediul rural, prin construirea și dotarea unor dispensare medicale, cât și din orașe și municipii, unde vor fi derulate lucrări de extindere, reabilitare, consolidare, eficientizare energetică, amenajare, modernizare și dotare a unor unități spitalicești (spitale, ambulatorii, complexe balneare, baze de tratament) specializate în servicii de urgență, chirurgie, pediatrie, neurologie, radioterapie, psihiatrie, pneumologie, reumatologie, balneologie etc. De altfel, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației acordă o atenție deosebită modernizării sistemului medical și din fonduri europene, asigurând finanțare, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, atât pentru construirea spitalelor regionale de la Iași, Cluj și Craiova, cu o valoare totală de 1,64 miliarde de euro, cât și pentru achiziționarea de echipamente medicale, pentru dotarea spitalelor din România, în lupta împotriva pandemiei generate de SARS-CoV-2. Totodată, prin Axa Prioritară 8 a POR, MLPDA are în derulare 329 de proiecte, în valoare totală de peste 3,5 miliarde de lei, care vizează infrastructura de sănătate și cea socială.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.