Eroii neamului, cinstiţi de elevi

605

Ziua Eroilor a fost sărbătorită ieri şi la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu printr-o serie de activităţi educative dedicate cinstirii eroilor neamului.

De Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină, a fost celebrată şi Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, în memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei.
Cu acest prilej, cadrele didactice împreună cu elevii de la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu au organizat o serie de activităţi.
Evenimentul a debutat cu prezentarea unor referate având ca temă semnificaţia Zilei Eroilor, după care a urmat un scurt program artistic, precum şi recitarea de poezii, de către elevii şcolii.
În program a fost inclusă, de asemenea, şi o manifestare cultural- religioasă, legată de sărbătoarea Înălţării Domnului şi a Sfinţilor Constantin şi Elena, organizată de profesorul de Religie, Cosmin Vilău. Elevii au putut viziona şi un film pe temă religioasă fiind evocată importanţa evenimentelor de ieri.
După încheierea tuturor manifestărilor dedicate Zilei Eroilor, în semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al multor ostași căzuți la datorie, elevii s-au deplasat la Monumentul Ecaterinei Teodoroiu, aflat în vecinătatea şcolii şi au depus o coroană de flori.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here