173 de locuri de muncă, vacante în ţările UE

512

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă în această perioadă, prin reţeaua EURES, nu mai puţin de 173 de locuri de muncă. Gorjenii care au disponibilitatea să lucreze în străinătate sau îşi doresc un job mai bine plătit, pot opta pentru ofertele firmelor din Uniunea Europeană.

În Franța se caută un dezvoltator PLM, în Malta se pot angaja 30 de montatori oțel (6,5 euro/oră) și doi ingineri navali/ingineri mecanici diesel (7,5 euro/oră), iar în Spania sunt disponibile posturi pentru operatori în industria artei grafice la mașini de etichetare cu adezivi (20.000 – 24.000 euro brut/an). Și în Republica Cehă sunt vacante posturi pentru 15 șlefuitori pilitori (450 – 1000 euro net/lună), în Polonia se caută cinci testeri jocuri de localizare (4000-5000 zloți polonezi brut/lună), iar în Suedia sunt disponibile locuri de muncă pentru 20 femei de serviciu (900 euro net/lună), zece mecanici auto (1000 euro net/lună) și 15 vopsitori  auto (1.000 euro net/lună). În Norvegia se pot angaja doi bucătari preparate indiene (7 lire brut/oră) și un profesor asociat/profesor asistent în electronică/automatizare/cibernetică (50.000 – 75.000 euro brut/oră).
În Marea Britanie e vacant un post pentru un asistent medical (15 lire brut/oră), altul pentru un îngrijitor persoane la domiciliu (8 lire brut/oră) și încă un post pentru un infirmier (7 lire brut/oră). Totodată, în Germania sunt vacante joburi pentru 15 factori poștali (2.000 euro brut/lună), 50 asistenți medicali (11,22 euro/oră) și câte un bucătar (10-12 euro brut/oră) și un ospătar (10-12 euro brut/oră).
Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul din Târgu-Jiu al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic “apt de muncă, clinic sănătos” şi buletinul. Reţeaua EURES oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii: obţinerea unui job în statele membre Uniunii Europene, servicii gratuite de mediere privind încadrarea în munca în străinătate, informaţii detaliate asupra posturilor adecvate, asigurarea unui grad ridicat de transparenţă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here