Padocul din Târgu-Jiu îşi va muta sediul

474

Conducerea societăţii din subordinea Primăriei, Edilitara Public SA, a anunţat faptul că într-un an sau în maximum doi, Centrul Canin se va muta într-un sediu nou, deoarece zona unde se află în prezent (zona CET, strada Termocentralei) este în plină dezvoltare. Responsabilii cu activitatea de ecarisaj din municipiu susţin că odată cu mutarea într-un nou sediu se va mări şi capacitatea padocului, iar costurile cu întreţinerea vor scădea.
“Zona actuală se va dezvolta; am înţeles că Registrul Auto Român îşi va face un spaţiu în apropiere de padoc, se vor dezvolta şi spaţiile comerciale, astfel că rămâne ca noi şi Primăria să găsim locaţii care să se adapteze la o astfel de activitate, un spaţiu racordat la canalizare, iluminat public şi apă curentă. Am vrea să avem şi o capacitate dublă pe viitoarea locaţie, adică să adăpostim undeva la 800 – 1.000 de câini. Trebuie să căutăm nişte zone limitrofe, deci pe intrările în municipiu dinspre Severin, Petroşani sau Craiova. Trebuie să ne gândim în acelaşi timp şi la Asociaţia Pro Animals, deoarece când noi ne vom muta va trebui să găsim un spaţiu şi pentru ei. Eu zic că sunt posibilităţi să găsim două amplasamente în aşa fel încât să rezolvăm această problemă. În prezent, mă gândesc să mai amenajăm câteva cuşti şi împrejmuiri la exterior, care vor mai putem găzdui undeva la 100 de patrupede. Numărul săptămânal de câini de la Centrul Canin este unul variabil, situându-se undeva la 450 – 480 de animale”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public SA.
Lunar, cheltuielile cu întreţinerea Centrului Canin se ridică la aproape 50.000 de lei. În această sumă intră cheltuielile cu salariile personalului, hrana patrupedelor, plata utilităţilor centrului, precum şi tratamentele, vaccinările şi sterilizările, adică întreaga gamă de asistenţă sanitar-veterinară pentru câinii de la padoc.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here