Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a primit aparatură modernă

510

Cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean Gorj, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu va fi dotat, până la sfârşitul anului, cu aparatură medicală în valoare de 3 milioane lei. Va fi achiziţionată şi o linie completă de Anatomie Patologică. O parte din aparatură a ajuns deja la spital.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a reuşit să atragă fonduri pentru dotarea unităţii cu aparatură medicală. Valoarea investiţiei este de 311 mii lei de la Ministerul Sănătăţii şi 10% de la Consiliul Judeţean. S-au organizat licitaţii pentru achiziţionarea aparaturii de care are nevoie spitalul. „Procedura de licitaţie a decurs normal, o parte din aparatură ajungând deja la spital. Este vorba despre: aparat anestezie generală, aspiratoare chirurgicale, incubator nou-născuţi, sistem de litotriţie ultrasonică a calculilor, ureterorenoscop, maşină automată de developat filme radiologice, canapea kinetoterapie, electrocardiograf, biometru, tonometru automat noncontact cu pachimetru, aspirator secreţii, polsoptimetru copii”, a explicat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

Aparatura repartizată pe secţii
Potrivit conducerii unităţii, aparatura medicală care a ajuns la spital a fost deja distribuită pe secţii. Restul de aparatură medicală pentru care Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a organizat licitaţie va ajunge la unitate până la sfârşitul lunii.
Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu face precizarea că aceste investiţii nu ar fi fost posibile fără sprijinul Consiliului Judeţean, fapt pentru care acesta aduce mulţumiri preşedintelui Ion Călinoiu.
Valoarea totală a acestor investiţii se ridică la 3 milioane lei noi şi o cofinanţare de 300.000 lei de la CJ Gorj. Aparatura ce urmează a fi achiziţionată ajută Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi la renegocierea contractului cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here