Elevii din Oltenia, invitaţi la concursul de creaţie „Pe urmele lui Brâncuşi”

468

Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brânuşi” din Târgu-Jiu organizează, în perioada 1 – 25 martie, un concurs de creaţie adresat elevilor de liceu din regiunea Oltenia (judeţele Gorj, Dolj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea) cu tema „Pe urmele lui Brâncuşi”.  Concursul se va desfăşura pe două secţiuni: creaţie literară şi creaţie plastică şi multimedia. Câştigătorii, primul clasat de la fiecare secţiune, vor fi premiaţi cu o excursie de 3 zile la Paris.

Consiliul Local şi Primăria Târgu-Jiu, Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, în parteneriat cu Filiala Târgu-Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Uniunea Scriitorilor din România, organizează concursul „Pe urmele lui Brâncuşi”
Se pot înscrie elevi ai oricărei instituţii de învăţământ preuniversitar secundar din clasele IX-XII/XIII (liceu, colegiu), şcoli de arte şi meserii – din Regiunea Oltenia (judeţele Gorj, Dolj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea);
Conform calendarului concursului, în perioada 1 – 25 martie 2014 se elaborează şi se trimit lucrări; în intervalul 28 – 30 martie 2014 se face jurizarea pe secţiuni. Pe 31 martie vor fi anunţaţi câştigătorii pe site-ul CMCCB – www.centrulbrancusi.ro, în mass-media locală şi regională.

Premianţii pleacă la Paris
Câştigătorii, primul clasat de la fiecare secţiune, vor fi premiaţi cu o excursie de 3 zile la Paris. Excursia la Paris va fi organizată în perioada 8-11 aprilie 2014 şi presupune: vizitarea locurilor legate de biografia lui Constantin Brâncuşi (Atelierul de la Centrul G. Pompidou, Biserica ortodoxă din str. Jean-de-Beauvais, mormântul din Montparnasse şi altele).
Secţiunile concursului sunt: Creaţie literară– se acceptă creaţii individuale literare de tipul: eseu, nuvelă, povestire, articol, reportaj, interviu. Lucrările să se încadreze în aproximativ 1.200 cuvinte sau 6.000 caractere, să fie redactate în format Word, Times New Roman, font 12. Lucrările vor fi trimise în format electronic la adresa office@centrulbrancusi.ro, însoţite de o copie scanată a B.i./ C.i. şi de formularul de înscriere completat cu datele personale; Creaţie artă plastică şi multimedia – se acceptă creaţii individuale de pictură, grafică, sculptură, bricolaj, desen, arte decorative, instalaţie sau aparţinând domeniului multimedia (video): film, reportaj, interviu, fotografie.
Pentru sub-secţiunea multimedia se fac următoarele precizări: un participant se poate înscrie cu maximum 4 fotografii în format digital. Dimensiunea maximă acceptată a unei fotografii este 4 MB. Nu sunt admise fotografii modificate pe computer, cu excepţia corecţiilor de bază din programele de editare (brightness/contrast, levels, unsharp, etc.), atât timp cât aspectul nu se depărtează mult faţă de fotografia originală. Fotografiile trebuie încărcate fără ramă şi fără să conţină vreun watermark. Fiecare concurent are dreptul să înscrie maximum 1 material video pe durata întregului concurs. Materialele video vor fi uploadate pe site-ul de video sharing youtube.com, iar codul embed va fi trimis pe adresa de mail a Centrului C.Brâncuşi office@centrulbrancusi.ro. Recomandare: Durata medie acceptată a materialului video (film, reportaj, interviu) – 10 minute (+/- 3 min.).
Juriul va acorda un punctaj pentru fiecare lucrare înscrisă în concurs, între 10 şi 100, indiferent de secţiunea sau sub-secţiunea căreia îi aparţine. La final, se vor desemna câştigătorii pentru fiecare secţiune în funcţie de cel mai mare punctaj obţinut. Juriul va avea în componenţă artişti plastici, scriitori sau publicişti, artişti fotografi.
Pentru mai multe informaţii referitoare la concurs, cei interesaţi sunt rugaţi să trimită mail la adresa: gabi.circiumaru@centrulbrancusi.ro sau să sune la tel.0253217570.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here