Persoanele găsite la volan fără permis vor face închisoare

191

Persoanele identificate la volan fără permis ar putea petrece până la 7 ani după gratii, iar în cazul în care acestea sunt implicate într-un accident mortal pedeapsa va fi de închisoare de până la 10 ani, potrivit unui proiect de lege depus, luni, la Senat, ca urmare tragicului accident din Parcul Pantelimon, în care adolescent de 17 ani a lovit mortal un băiat de 9 ani și a rănit-o foarte grav pe sora acestuia.

Inițiatorii propun, de asemenea, introducerea în Codul Penal a unor pedepse similare și pentru cei care își încredințează mașina unor persoane fără carnet auto sau aflate sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive. Propunerea legislativă vine și ca o reacție la numărul alarmant de accidente grave cauzate de persoane care nu dețin permis de conducere, spun autorii documentului.

Senatul a votat proiectul, aflat în procedură de urgenţă în Parlament, în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui introdusa obligativitatea detinerii unui permis de conducere valabil la toate persoanele care cumpara un autoturism asa cum se intampla in alte state democratice din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here