Balamuc în AUR, cu ,,bodyguardul” șefei Priescu! Zorlescu, numit coordonator al campaniei prezidențiale în Gorj!

2921

A fost iureș, miercuri seara, la ședința organizației AUR Gorj care a avut loc la Muzeul Județean. Coordonatorul filialei județene s-a apucat să-i laude pe cei care au pierdut alegerile pentru rezultatele obținute și nu pe cei trei membri ai partidului care au fost aleși la Stejari, Stoina și Căpreni, ceea ce a stârnit rumoare în sală. Mai exact, Ionelia Priescu i-a lăudat pe candidații de la Plopșoru și Mătăsari, în contextul în care ambii au avut scoruri sub Dana Coandă (34%), care a candidat pentru funcția de primar la Bâlteni. S-a aruncat cu reproșuri cu volumul la maximum, iar în scenă a intrat Mihai Geană, așa zisul bodyguard al șefei Priescu. Au intrat în scenă și doi dintre primarii câștigători, Radu Bîrdăcel și Ion Budilică, ultimul având și un contact fizic, susțin unele surse, cu bodyguardul Geană.

A fost scandal cu strigături la ședința AUR Gorj. Totul a pornit de la faptul că Ionelia Priescu a lăudat perdanții, fără să pronunțe niciodată măcar numele celor trei câștigători. Acesta a fost și reproșul lui Radu Bîrdăcel, primarul ales al comunei Căpreni. De altfel, atât Bîrdăcel, cât și Ion Budilică, cel ales primar la Stejari, au reproșat conducerii AUR Gorj și, în special, Ioneliei Priescu faptul că nu este un lider asumat și că nu au fost sprijiniți în niciun fel și au luptat singuri cu primarii PSD aflați în funcții. ,,Nu vă lăsați iritați! Stați în banca voastră și faceți exact ce credeți că e mai bine pentru proiectul ăsta. Nu-și au rostul nici ostilitățile, nici bisericuțele, nici tot felul de intrigi. Dacă tot ce am spus eu s-a înțeles, cu siguranță mergeți acasă liniștiți. Dacă nu s-a înțeles, atunci asta e”, a spus, într-o logică fracturată, Ionelia Priescu.
În final, Adrian Zorlescu, ales consilier județean, a fost cel care i-a chemat pe cei doi primari aleși, prezenți în sală, să facă parte din prezidiu. Zorlescu i-a felicitat și le-a ridicat mâinile învingătorilor. A urmat un moment confuz al cărui protagonist a fost Mihai Geană, umbra Ioneliei Priescu, cel care, potrivit surselor citate, l-ar fi împins cumva pe Budilică să se așeze pe scaun la prezidiu. Trebuie spus că, Adrian Zorlescu a fost numit, printr-o dispoziție semnată de către secretarul general al AUR, în poziția de coordonator al campaniei pentru alegerile prezidențiale din acest an. Această decizie a generat unele semne de întrebare cu privire la viitorul Ioneliei Priescu în fruntea filialei, în contextul în care, potrivit unei înregistrări a ședinței de săptămâna trecută, organizația Gorj a AUR este pe un butoi cu pulbere, gata oricând să explodeze.

Cu cine vrea să negocieze AUR
În scurtele momente în care s-a discutat de viitorul filialei și pașii pe care trebuie să-i parcurgă cei care au devenit consilieri locali AUR, s-a făcut țintarul localităților în care primarul ales, indiferent că este de la PSD sau PNL, nu are majoritate în consiliul local, așa că reprezentanții AUR vor demara unele discuții cu primarii aleși pentru a impune viceprimari din partea Alianței pentru Unirea Românilor. ,,Eligibili pentru viceprimari: Bâlteni, Plopșoru, Săcelu, Baia de Fier, Bustuchin Crasna, Logrești, Mătăsari, Motru, Tg-Jiu, Novaci, Rovinari, Peștișani, Polovragi, Prigoria, Vladimir, Văgiulești, Udari și Turcinești”, a fost anunțul care a oprit, oarecum, tămbălăul.

La bal, după scandal
Șapte persoane de la Gorj au mers, sâmbătă, la botezul fiului lui George Simion, liderul AUR, în Bucovina. Evenimentul cu aproape 1000 de participanți s-a desfășurat la Toaca Bellevue din Gura Humorului – Suceava, complex deținut de Petrică Negrea, unul dintre nașii de cununie ai lui George Simion.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

  1. Dacă ăștia continuă cu scandaluri și bârfe de mahala, lucru sigur vor avea soarta partidului lui Dan Diaconescu. Iar Georgică cu promisiunile lui electorale pentru prezidențiale, tăierea dobânzilor și case la 35 000 de euro , nu o să facă nici 5 %. Astea numai o minte retardă poate crede balivernele lui Georgică trompetistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here