UPDATE: Salariatul rănit grav la Jilț Nord, trimis la Craiova cu elicopterul SMURD

2419

Deserventul de la cariera Jilț Nord, în vârstă de 56 de ani, care a fost rănit grav azi dimineață într-un accident de muncă, a fost trimis de la SJU Târgu Jiu, la spitalul din Craiova: ”Victima accidentului de muncă de la CEO a fost adusă la UPU. Medicii au decis transferul la SCJU Craiova, fiind solicitat elicopterul SMURD”, a transmis purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a transmis că poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au fost sesizaţi, vineri, prin apel la 112, de către un bărbat de 48 de ani, din comuna Bolboşi, despre faptul că într-o carieră minieră din comuna Mătăsari ar fi avut loc un accident de muncă.
”Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că un bărbat de 55 de ani, din comuna Cătunele, în timpul unor lucrări de mentenanţă efectuate la motorul unui buldo-excavator, care se afla în funcţiune, i-ar fi fost prins braţul drept la nivelul palmei”, a arătat sursa citată.

Bărbatul a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale de specialitate, de unde a fost redirecţionat la Spitalul Craiova.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

2023: Patru accidente grave de muncă la CEO, din care, două mortale

Este al patrulea accident de muncă grav, dintre care, două mortale, în carierele CEO. Nu există nicio comunicare din partea instituțiilor abilitate cu privire la accidentul mortal – din ianuarie, de la Jilț Sud, nimic despre accidentul mortal din octombrie, de la Cariera Roșia, nicio comunicare cu privire la al treilea accident, cel de la Pinoasa, din 8 noiembrie.

În cazul de față, deserventul de la Jilț Nord lucra azi-dimineață la motorul unui buldozer care aparține firmei Dogerik, iar mâna i-a fost prinsă în angrenaj. Starea lui este gravă și a necesitat transportul cu elicopterul SMURD la spitalul de urgență din Craiova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here